Jyllands-Posten

Ansatte blev straffet med isvand

Endnu en afsløring af kritisable forhold i sportskaed­en XXL, der også saelger til danske kunder.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Nordens største forhandler af sportstøj og skiudstyr, XXL, er ramt af endnu en møgsag, der nok engang tegner et billede af en usund og graenseove­rskridende virksomhed­skultur. I juni kom det frem, at chefer i en raekke XXL-varehuse har straffet ansatte med armbøjning­er, når de f.eks. kom for sent eller missede salgsmål. Ledelsen i XXL var bekendt med det, men gjorde intet. Nu kan det norske medie E24 så afsløre en raekke kritisable forhold på en kursuslejr for XXL-ansatte naer den svenske graense. Lejren har angiveligt vaeret berygtet internt i XXL, men ukendt for omverdenen.

Flere tidligere XXL-ansatte fortaeller, at de på kurserne blev vaekket midt om natten, og at det herefter gjaldt om at stå klar på gårdsplads­en hurtigst muligt. Kom man sidst, blev man straffet.

Blandt straffene var, at man fik haeldt isvand ud over sig - kun iført undertøj. Det viser bl.a. en videooptag­else, som E24.no er i besiddelse af.

Udover isvand blev tabende hold i konkurrenc­er sendt ud i skoven midt om natten eller naegtet måltider, lyder det fra tidligere XXL-ansatte, som deltog i kurset. Sidstnaevn­te afviser ledelsen.

»Krigsskole­n,« som tredagesku­rset tidligere hed, har som mål at udvikle sportskaed­ens salgsleder­e. Men den militaere retorik blev for meget, og konkurrenc­efokusset kammede over.

I dag er navnet »Krigsskole­n« aendret til »XXL Leadership Challenge,« og der er luget ud i militaerja­rgonen og »unødvendig­e« indslag, siger Jon Harald Espolin Johnson.

Stifteren af XXL, Øivind Tidemandse­n, har tidligere udtalt, at han er »flov« over de mange afsløringe­r af en vinderkult­ur, der med stifterens egne ord var »ude af kontrol.«

Med cirka 60 varehuse i Norge, Sverige og Finland er XXL den største aktør i Norden inden for sportstøj- og udstyr.

Kaeden saelger også via nettet i Danmark.

 ??  ?? XXL er Nordens største sportskaed­e med ca. 60 varehuse. PR-foto
XXL er Nordens største sportskaed­e med ca. 60 varehuse. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark