Jyllands-Posten

Overgik biblen: Ikea dropper sit verdensken­dte katalog

-

Op mod 2 mio. danske husstande modtager hvert år Ikeas trykte katalog i postkassen. Men det er slut, når Ikea nu afliver sit 50 år gamle katalog. Fremover kan det kun findes på Ikeas hjemmeside og på de sociale medier.

»Lige nu har Ikea en staerk position i Danmark, men vi har de sidste par år maerket øgede forventnin­ger fra forbrugern­e. Hvis vi skal blive ved med at leve op til de forventnin­ger, må vi ikke hvile på laurbaerre­ne. I stedet skal vi traede ind i fremtiden og gøre Ikea klar til de naeste 50 år i Danmark,« siger Elefteria Cromlidou, kommerciel chef i Ikea Danmark.

Ikea-kataloget er siden den første udgivelse i 1951 vokset sig til at blive en af verdens største tryksager. Faktisk oversteg oplaget på et tidspunkt biblen.

I 2018 blev der på verdenspla­n trykt over 190 mio. eksemplare­r fordelt på 55 lande og 38 sprog.

De printede kataloger fra 2019 kan findes i Ikeas varehuse i et begraenset omfang. De kan fås efter først til mølle-princippet, oplyser Ikea.

De nye kataloger er en del af en plan, Ikea har lagt for de naeste tre år. Planen skal bl.a. gøre det nemmere at handle i Ikea, uanset tid og sted.

Målet er at blive mere tilgaengel­ig, og Ikea har derfor indført funktioner som ’klik og hent’ i sin onlineshop. Koncernens onlinehand­el steg med 75 pct. sidste år.

I Danmark har Ikea fem varehuse, der sidste år omsatte for over 4 mia. kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark