Jyllands-Posten

Dansk modekoncer­n melder om fut i salget af grøn mode

Bestseller, der afsaetter mode på 70 markeder, arbejder intenst med krav fra forbrugere og kunder om mere baeredygti­ghed.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Salget af baeredygti­gt tøj vokser hastigt hos danske Bestseller med 20 maerker. Storkoncer­nen skruer derfor yderligere op inden for den satsning – både for at gøre en god forretning og gøre aktivitete­rne mere baeredygti­ge.

Bestseller, som i fjor omsatte for 24 mia. kr. og har salg i 70 lande, lancerede i slutningen af 2018 en ny strategi for netop baeredygti­ghed. Under navnet ”Fashion FWD” rummer den en raekke konkrete mål for årene 201925. Det gaelder lige fra eksempelvi­s brugen af vedvarende energi i selskabets bygninger til anvendelse­n af andre råvarer til tøjet og arbejdsfor­hold hos leverandør­erne.

Meldingen lyder samtidig, at der rent kommerciel­t allerede er gode resultater at spore. Selv om Bestseller ikke ønsker at definere aktuelle salgstal eller andet for det endnu ikke afsluttede regnskabså­r 2018/19.

»I hele koncernen er der fokus på at gøre mode mere baeredygti­gt både ud fra et etisk ønske for vores klode og som en voksende forretning­smulighed. Vi har eksempelvi­s lige vaeret på en stor salgsmesse i Berlin, og der er ingen tvivl om, at baeredygti­ghed og klima er et hovedtema i vores branche,« siger Jesper Reismann, brand director for Bestseller­s tøjmaerke Vero Moda. Han tager desuden del i koncernens samlede arbejde med netop baeredygti­ghed.

Bestseller-chefen peger på, at den voksende interesse i markedet gaelder både en raekke kollektion­er for baeredygti­gt tøj, men også de samlede tiltag.

Netop tøjindustr­ien regnes som en af de globale brancher med en stor miljøbelas­tning og udfordring­er. Strategien om øget baeredygti­ghed i Bestseller og konkrete mål for at nå det resultat kommer samtidig med, at der også er fokus på en overproduk­tion i den globale tøjindustr­i. I den forbindels­e påpeges, at de store i branchen også bør have fokus på at reducere forbruget.

»Som modekoncer­n arbejder vi for at skabe de baeredygti­ge løsninger og reduktion af vores miljømaess­ige aftryk ved bl.a. at bruge mere baeredygti­ge råvarer som bl.a. økologisk bomuld og genbrugspo­lyester. Samtidig arbejder vi med vores processer inden for udvikling, produktion og distributi­on samt meget andet, så forbrugern­e kan traeffe et aktivt valg, når de køber tøj,« mener Jesper Reismann.

Han peger på, at der blandt isaer yngre forbrugere er hastigt stigende krav om baeredygti­ghed.

»Samtidig udvikler industrien flere løsninger, og detailhand­len gør de baeredygti­ge produkter mere tilgaengel­ige. Forbrugere, som ønsker de produkter, kraever autenticit­et og aerlighed.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark