Jyllands-Posten

Café slår dørene op i ny Aarhus-bydel

Risskov Brynet får sin egen café, når ejer Dorthe Kern åbner caféen Mad-Glad den 13. august

- ANDERS MICHAELSEN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Der er lyst, minimalist­isk og moderne indrettet. Det eneste, der mangler, er nogle småting hist og her og et par billeder, der skal op at haenge. Risskovbry­nets nye café på Møllehatte­n 32 lader til at passe perfekt ind i sine naesten ligeså nye omgivelser.

Med anretninge­r som chia-grød med mandelmael­k, kokos og baer, avocado og knas af puy-linser og en cashew hokkaido-hummus med friske koriander blandt meget andet, virker menukortet – ligesom det omkringlig­gende byggeri – moderne.

Symboler ud for retterne fortaeller, om retten er glutenfri, vegansk, laktosefri eller vegetarisk, flere af delene – eller ingen af delene, som en toast med skinke og ost.

Dorthe Kern er indehaver af caféen, hvor en del af konceptet er, at man selv skal kunne sammensaet­te sin morgenmad eller brunch, hvis man vil.

»Tit, når du kommer ud og spiser brunch, så er det hele strikket sammen på forhånd, hvor du kan vaelge mellem nogle faerdiglav­ede platter. Her kan du selv krydse den morgenmad af, du vil have, og du kan komme og få noget, du ellers måske ikke selv ville have lavet derhjemme,« siger Dorthe Kern, der har fundet noget af sin inspiratio­n fra caféer, hun er stødt på i København.

Nabolaget passer til caféen

Mad-Glad hedder den nye café, og glad for mad kan man også sige, at caféejer Dorthe Kern, der i hele sit arbejdsliv har arbejdet med mad, er.

I forvejen har hun en virksomhed, der laver frokostord­ninger. År tilbage havde hun en restaurant, og igennem en årraekke stod hun for, at elever på Idraetshøj­skolen i Vejlby fik noget at spise.

Nu er det så blevet tid til at drive en café. Det har vaeret en drøm, som hun har haft i mange år.

Og lokationen passer godt i forhold til, hvor hun selv bor, og så har områdets mange unge mennesker også appelleret.

For der, hvor der er mange unge mennesker, er det, ifølge caféejeren, også der, det er sjovest at arbejde.

»Unge mennesker har jo meget fokus på baeredygti­ghed, økologi og friske råvarer. Og med de moderne sandwich og smørrebrød, man kan få her, henvender jeg mig også til dem, der synes, at det er sjovt at gå ud og spise noget andet end det almindelig­e cafémad, man kan få nede i byen,« siger Dorthe Kern, der håber, at caféen kan blive lidt af et samlingsst­ed i den nye bydel.

»Caféen skal signalere, at her kan man komme og få en kop kaffe, en øl eller noget at spise. Og så er det tanken, at folk enten kan sidde her med en computer og studere eller komme med nogle venner og hygge sig,« siger Dorthe Kern, der dog også håber, at der kommer andre end de unge.

Med de moderne sandwichs og smørrebrød man kan få her, henvender jeg mig også til dem, der synes, at det er sjovt at gå ud og spise noget andet end det almindelig­e cafémad, man kan få nede i byen. Dorthe Kern, indehaver af Mad-Glad

Manglede i området

Og muligheder­ne for, at andre end lige de naermeste naboer besøger caféen, mener ejeren også er til stede.

»Der er ikke rigtig nogle caféer i den her ende af byen i et faktisk stort område. Hvis du vil ind og have en kop kaffe, så skal du enten ned til Strandveje­n, ned til Trøjborg eller ind mod byen. Men her og over mod Veri Center er der ikke rigtig noget,« siger hun.

Dorthe Kern håber under alle omstaendig­heder, at caféen får travlt, når den åbner tirsdag den 13. august.

Åbningstid­erne for den nye café, der ud over morgenmad også kommer til at servere frokost, bliver tirsdag-onsdag fra kl. 11-20 og fra torsdag-søndag fra kl. 921.

 ??  ?? Hos caféen Mad-Glad, der er placeret over Netto og Meny, kommer man til at kunne få morgenmad og frokost, og der kommer også til at vaere udeserveri­ng. Foto: Anders Michaelsen
Hos caféen Mad-Glad, der er placeret over Netto og Meny, kommer man til at kunne få morgenmad og frokost, og der kommer også til at vaere udeserveri­ng. Foto: Anders Michaelsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark