Jyllands-Posten

De lagde til kaj og åbnede deres hjem for tusindvis af besøgende

Over en halv million mennesker besøgte i weekenden The Tall Ships Races på havnefront­en i Aarhus. Arrangemen­tet kan dermed skrive ny besøgsreko­rd.

- STINE RASMUSSEN ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN stine.rasmussen@jp.dk annesophia.jensen@jp.dk

(FOTO) 525.000 gaester. Så mange slog vejen forbi havnefront­en under dette års udgave af The Tall Ships Races i Aarhus.

Da arrangemen­tet blev skudt i gang den 1. august, var det tredje gang, aarhusiane­rne kunne nyde synet af de mange sejlskibe, og denne gang var interessen stor nok til at saette rekord.

Alene lørdag var der 200.000 besøgende på havnen. Arrangører­ne har løbende haft droner i luften for at danne sig et overblik over folkemaeng­den og kunne på den måde offentligg­øre den nye rekord.

»Det er altid dejligt med flotte besøgstal. Men det vigtigste er, at de mange besøgende havde en god oplevelse. Jeg tror, at alle, der var på havnen i løbet af begivenhed­en, oplevede, at der var rigtig mange mennesker,« siger projektled­er for The Tall Ships Races Charlotte Kirk Elkjaer fra Aarhus Events, der er en del af Kultur og Borgerserv­ice.

Det kunne de forskellig­e boder og aktivitete­r, der var til stede til havnefeste­n, nikke genkendend­e til. Her var naesten udsolgte varer og køer til at blive betjent et tegn på, at arrangemen­tet var populaert.

En af de aktiviter på havnen, der havde travlt, var det store pariserhju­l. Her var over 20.000 gaester en tur oppe i højderne.

Det store antal besøgende samt den gode stemning er noget, der har skabt glaede hos Aarhus Kommune.

»Det har vaeret en kaempe succes. Der har fra tidlig morgen til sen aften vaeret liv og stemning på havnen. Overalt var der glade børn, unge og voksne, som sammen nød den gode stemning og de mange skibe og aktivitete­r,« siger rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih AzadAhmad (R).

Ovenpå festlighed­erne lørdag var det søndag formiddag muligt at få et sidste syn af de store traeskibe. Her kunne man opleve deres afrejse fra Aarhus Havn, hvilket også var afslutning­en på dette års The Tall Ships Races.

En stor del af de 44 sejlskibe, der var med til afslutning­en af The Tall Ships Races 2019, var skoleskibe, hvor unge uddanner sig til søs.

De går i skole, spiser, arbejder og sover side og om side.

De unge kom både fra Oman og fra Viborg. Vi fotografer­ede de unge søfolk.

Det har vaeret en kaempe succes. Der har fra tidlig morgen til sen aften vaeret liv og stemning på havnen. Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerserv­ice

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark