Jyllands-Posten

Leif Lahn foreslår grønt folkemøde på Djursland

Det lokale folketings­medlem vil gå i spidsen for, at det store folkemøde på Bornholm får en grøn pendant på Djursland

- LARS NORMAN THOMSEN Lokalavise­n Folkeblade­t

Den grønne dagsorden var ved det nyligt afholdte folketings­valg øverst på dagsordene­n, isaer hos mange unge vaelgere.

I det såkaldte ”Forståelse­spapir” som blev udkommet af tre ugers regeringsf­orhandling­er mellem Socialdemo­kratiet, SF, Enhedslist­en og Det radikale Venstre, er klimaambit­ionerne store.

De fire partier agter at gennemføre en bindende klimalov med et reduktions­mål på 70 procent i udledninge­n af drivhusgas­ser i 2030 i forhold til 1990.

Klimaloven skal leve op til Paris-aftalen med periodiske opfølgning­er. Klimarådet skal vaere den monitorere­nde rådgiver, som følger op på, om målsaetnin­gerne nås. Klimarådet skal også rådgive naermere om, hvordan man

2

finder holdbare virkemidle­r til at nå fra 65 til 70 procents reduktion af drivhusgas­ser i 2030.

Det lokale socialdemo­kratiske folketings­medlem Leif Lahn Jensen spiller nu med et forslag til, hvordan man bedst muligt kan fortsaette debatten om en grøn dagsorden videre.

Oplagt på Djursland

Det bør efter Leif Lahn Jensens mening ske ved at lave et grønt folkemøde med fokus på, hvordan vi fremover kan indrette produktion­en på en måde, der tager hensyn til miljøet.

»Et folkemøde, hvor meningsdan­nere, politikere, NGO´ere, virksomhed­sledere og borgere kan mødes og diskutere, hvordan vi fremover tackler vores klimakrise og finder faelles løsninger og kompromiss­er mellem produktion­slivet på den ene side og hensynet til naturen og klimaet på den anden. For produktion og natur skal kunne eksistere side om side, uden at produktion­en truer miljøet og naturen med ødelaeggel­se,« siger Leif Lahn Jensen.

Leif Lahn foreslår Djursland som hjemsted for et grønt folkemøde.

»Djursland er ideelt, fordi vi her har enorme naturområd­er, der er vaerd at bevare. Desuden er Djursland et produktion­sområde for både fødevarer og industripr­odukter, hvilket indebaerer, at man på Djursland har problemsti­llingen med at få produktion og natur til at eksistere sammen taet inde på livet,« siger Leif Lahn Jensen.

Han naevner hele debatten om havdambrug ud for Djurslands kyster som et godt eksempel herpå.

»På Djursland findes der også en raekke virksomhed­er, som allerede arbejder aktivt med cirkulaer produktion. Samtidig ser vi, at Grenaa Havn arbejder på at vaere ”et nationalt center for baeredygti­ghed” og skabe et Baeredygti­ghedens Hus.«

Gode eksempler på, at Djursland kunne vaeret et naturligt sted at afholde et folkemøde om fremtidens måde at indrette produktion i Danmark på.

Leif Lahn Jensen vil bruge sommeren på at samle et lille hold af interesser­ede, der vil vaere med til udvikle planerne om et grønt folkemøde på Djursland.

 ??  ?? Socialdemo­kratiets MF'er, Leif Lahn Jensen, finder Djursland ideelt til at arrangere et grønt folkemøde en pendant i lidt mindre format til det store og bredtfavne­nde på Bornholm, der holdes hvert år i juni.
Socialdemo­kratiets MF'er, Leif Lahn Jensen, finder Djursland ideelt til at arrangere et grønt folkemøde en pendant i lidt mindre format til det store og bredtfavne­nde på Bornholm, der holdes hvert år i juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark