Jyllands-Posten

Volkswagen vil campere i ukendt territoriu­m

VW California er en lille, eksklusiv camper for feinschmec­kere. Nu forsøger Volkswagen at kapitalise­re på auraen omkring California ved at sende en større model på gaden bygget på varebilen Crafter. Vi tog tre dage på camping for at teste, om den store er

-

Med flere end 170.000 solgte eksemplare­r af VW California er bilen et ikon inden for små autocamper­e. Bilen tilbyder et perfekt miks af plads og funktional­itet for kunder, der vil have en lille bil, fordi de gerne vil kunne køre ind i snaevre byer og i det hele taget ikke tiltraekke­s af store campere, der tilbyder mange af de facilitete­r, vi kender fra den hjemlige trummerum.

California-kunderne fascineres af det impulsive, der følger med en lille camper, som kører som en almindelig personbil, og som i princippet kan benyttes hver dag som transportm­iddel.

Ejerne vil hellere have lidt, men godt, for en California koster meget, hvis man kigger på størrelsen i forhold til pris.

Med Grand California bevaeger Volkswagen sig ind på et territoriu­m, hvor det vrimler med konkurrent­er,

der alle har vaeret på markedet i mange år i klassen for mellemstor­e campere i størrelsen seks meter. Her er konkurrenc­en hård, men VW’s styrke er navnet og en organisati­on, der findes over hele kloden.

Mangler lidt charme

Efter tre dage i selskab med den store California står indtrykket tilbage af en autocamper, der bygger videre på den lille, men som ikke helt har den samme charme.

Prisen starter ved 695.000 kr., og dermed er den store California 200.000 kr. dyrere end lillebror.

Grand California er bygget på bunden af VW Crafter og leveres kun med en dieselmoto­r, der yder 177 hk og ottetrins konvention­elt automatgea­r. Kombinatio­nen er fin, og på intet tidspunkt savnede vi kraefter i bilen, men helt så hurtig i skiftet som en DSG er gearkassen ikke. Der kan også leveres firehjulst­raek, men det koster naesten 100.000 kr. ekstra.

Foruden størrelsen på de to modeller er der en grundlaegg­ende forskel. Grand California har bad og toilet om bord. Det er både en fordel og en ulempe, for badevaerel­set fylder godt op i bilen og gør camperen lidt trang, hvis man kigger på størrelsen.

Selve badevaerel­set fungerer godt og er med vanlig VW California-tradition opbygget solidt og med praktiske løsninger i form af en vask, der kan klappes vaek, når man skal benytte toilettet.

Camperen har en totalvaegt på 3.500 kg og kan køres med et helt almindelig­t kørekort.

To forskellig­e størrelser

Grand California leveres i to versioner, hvor vi har prøvet modellen med tvaervendt seng i bagenden og alkove over forstolene foran. Grand California fås også med større dobbeltsen­g på langs af bilen og større køkken, men med samme badevaerel­se. Modellen er 80 cm laengere med samme akselafsta­nd, og merprisen er 38.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark