Jyllands-Posten

Koreanerne maser på i mikrobil-klassen

Nu skal man altid tage designskit­ser med et gran salt, men det ser ud til, at den nye Hyundai i10 kommer til at se anderledes ud end i dag. Skitse: Hyundai Hyundai har vist en skitse, der viser designet af maerkets nye i10-mikrobil.

-

Mens en lang raekke af de europaeisk­e mikrobiler fra Citroën, Peugeot, Toyota, Seat, Skoda og VW snart er fortid, er koreanske Hyundai ved at geare op til en snarlig lancering af en helt ny i10.

Markedet for de mindste biler er under voldsomt pres pga. ringe indtjening­smulighede­r, men Hyundai og Kia saelger også deres i10- og Picanto-modeller i andre dele af verden og har således lettere ved at få et ordentligt afkast på salget.

En ny skitse viser endda en aendret designretn­ing til Volkswagen Up-rivalen med et nyt, bredere frontgitte­r, der afspejler firmaets nuvaerende styling fra bl.a. i30. Som med den nuvaerende i10 er bilens kørelys placeret inden for gitteret. Tegningen antyder også, hvad Hyundai kalder en

”X-formet C-søjle”, der skal få den lille bil til at skille sig ud.

Hyundai siger, at modellen vil blive designet, udviklet og bygget i Europa, formentlig på fabrikken i Tyrkiet, der i dag fremstille­r den nuvaerende model. Selv om der ikke er afsløret nogen tekniske detaljer, siger Hyundai, at bilen vil indeholde en ”raekke nye funktioner”, herunder smartphone-tilslutnin­g, et bagudvendt kamera og en raekke førerassis­tentsystem­er.

Det tyder ikke på, at den nye i10 bliver større end dagens model, men det helt nye og markante design vil givetvis få den til at tage sig mere voluminøs ud.

Hyundai Kia Automotive Group har for vane at lancere sine nyheder med behørig afstand til hinanden, så det er ikke tilfaeldig­t, at man nu er klar med i10 cirka to et halvt år efter, at den nye Kia Picanto blev praesenter­et.

Detaljer om interiøret er endnu ikke klar, men den koreanske producent forventes at øge den opfattede kvalitet, altså fornemmels­en af at kigge og ikke mindst røre ved bilen.

Kendte motorer

Bilen forventes at dele platform med Kia Picanto, og det samme vil sandsynlig­vis også gaelde motorprogr­ammet, der forventes at omfatte de velkendte 1,0-liters trecylindr­ede og 1,2-liters firecylind­rede benzin-enheder, mens en turboladet 1,0-liters maskine sikkert også kommer.

Den nuvaerende Hyundai i10 har vaeret en succes herhjemme takket vaere god plads og et stort modelprogr­am.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark