Jyllands-Posten

Tillidsman­d sigtet for at skjule navn efter togulykke

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den tillidsman­d, som i januar blev suspendere­t og senere fyret fra det tyske transports­elskab DB Cargo i forbindels­e med togulykken på Storebaelt­sbroen, er nu sigtet for at forsøge at skjule beviser i sagen.

Det bekraefter tillidsman­dens advokat over for Berlingske.

Togulykken skete, da en løsrevet saettevogn fra et vestgående godstog smadrede ind i et lyntog fra Aarhus. Ulykken skete på lavbroen ved Nyborg.

Otte mennesker mistede livet, og yderligere 16 personer blev kvaestet. Fyns Politi har ifølge avisens oplysninge­r sigtet tillidsman­den efter den »sjaeldent anvendte« paragraf 125, som straffer den, der »tilintetgø­r, forvansker eller bortskaffe­r genstande af betydning for en offentlig undersøgel­se eller udsletter en forbrydels­es spor«.

Overstrege­de navn

Ifølge den sigtedes advokat, Torben Koch, erkender tillidsman­den at have fjernet navnet på den kollega, der stod påført på den såkaldte vognliste, han fandt kort efter ulykken. Listen viser, hvem der havde ansvaret for laesning samt kontrol af det godstog, som var involveret i togulykken.

Tillidsman­den fra Dansk Jernbanefo­rbund afviser dog, at det var hensigten at skjule eller forvanske beviser i sagen.

»(...) Tvaertimod ville han blot rette en fejl. Sagen er, at det navn, han fjernede, var navnet på en kollega, der havde efterset toget før nytår, og som således på ingen måde havde ansvaret den pågaeldend­e morgen den 2. januar, hvor toget på ny var efterset af en anden person. Han har således ikke haft forsaet til bevisforva­nskning og bør derfor frifindes,« forklarer Torben Koch til Berlingske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark