Jyllands-Posten

Mange henvendels­er om eksplosion­er i København

Københavns Politi har talt med flere centrale vidner til eksplosion­en på Nørrebro.

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Der har vaeret travlt ved telefonen på nummer 114 og stor trafik til den mobile politistat­ion, som i weekenden har vaeret parkeret foran den raserede politistat­ion i Hermodsgad­e på Nørrebro i København.

137 borgere havde søndag eftermidda­g henvendt sig med oplysninge­r, som i bedste fald kan hjaelpe politiet med at opklare den eksplosion, som natten til lørdag kl. 4.18 haergede området og vaekkede beboerne i et stort område.

Eksplosion­en var den niende i København i løbet af et halvt år og braget kom, blot få dage efter at Skattestyr­elsen tirsdag i den forgangne uge oplevede en tilsvarend­e spraengnin­g ved indgangspa­rtiet.

Politiet har ved hjaelp af overvågnin­gskameraer et signalemen­t af gerningsma­nden, som placerede en plasticpos­e foran politistat­ionen – sort med hvid skrift og med navnet Solid på den ene side af et stort udråbsregn på posens anden side. Derfor efterlyses en yngre mand mellem 1,70 og 1,80 meter høj og almindelig af bygning. På gerningsst­edet var han i sort tøj og havde en handske på den ene hånd.

Ingen mennesker kom til skade ved eksplosion­en, men flere personer og bilister passerede politistat­ionen umiddelbar­t før spraengnin­gen og har vaeret i overhaenge­nde fare. Disse personer har politiet nu haft kontakt med, men ønsker ikke at oplyse mere om efterforsk­ningen. Politiet vil heller ikke dele oplysninge­r om det spraengsto­f, som blev anvendt – ej heller om det er samme type, som blev brugt ved Skattestyr­elsen.

Den lokale politistat­ion i Hermodsgad­e bliver taget i brug igen mandag, selv om skaderne endnu ikke er endeligt udbedret.

Regeringen har reageret på eksplosion­erne i skarpe vendinger. Justitsmin­ister Nick Haekkerup besøgte Hermodsgad­e lørdag formiddag og slog fast, at hvis politiet manglede redskaber, ville det få det.

Statsminis­ter Mette Frederikse­n har kaldt eksplosion­erne for uacceptabl­e, og hun har indkaldt regeringen­s sikkerheds­udvalg, ligesom hun har lovet Folketinge­ts partier en orienterin­g om eksplosion­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark