Jyllands-Posten

Som solist har han fortsat sin berettigel­se

Lillebror Liam Gallagher fører arven fra Oasis videre.

- LIAM GALLAGHER KASPER SCHÜTT-JENSEN

»Det er usofistike­ret musik. For usofistike­rede mennesker. Lavet af en usofistike­ret mand. Som giver usofistike­rede ordrer til en masse sangskrive­re, som tror, at de har gang i Oasis-tingen.«

Sådan sagde Noel Gallagher, tidligere sangskrive­r og guitarist i Oasis, forleden til The Guardian, da en journa“Supersonic”, list bad om en karakteris­tik af bandets forhenvaer­ende sangers, lillebror Liam Gallaghers, evner som soloartist.

Nej, Oasis bliver vist ikke gendannet lige foreløbigt, dertil er striden mellem de to brødre eskaleret for voldsomt. Nej, Liam Gallaghers musik er ikke sofistiker­et, men det var Oasis jo heller ikke, og det band fungerede – ikke mindst live – ganske upåklageli­gt i 1990’erne.

En mur af støj

Sangene fra tiden i Oasis dannede grundstamm­en i koncerten, da den nu 46årige Liam Gallagher optrådte på Smukfest lørdag aften. Muren af støj – en vaesentlig ingrediens i Oasis – var intakt, og der blev skrålet med på langtidsho­ldbare hits som “Slide Away”, “Wonderwall”, “Cigarettes And Alcohol” og “Champagne Supernova”.

Attituden har Liam Gallagher også beholdt fra tiden i Oasis. Det var noget med en masse bandeord og ond skulen efter publikum, og der var også en kameramand foran scenen, der skulle have er par irettesaet­tende ord med på vejen.

Men det var mere end blot et nostalgitr­ip. “Wall Of Glass” fra solodebute­n “As You Were” (2017) faldt naturligt ind blandt Oasis-klassikern­e, og den nye single “Shockwave” lover godt for den kommende toer, “Why Me? Why Not?”

Liam Gallagher havde sine udfordring­er med stemmen, men den gik an i det skramlede lydbillede, og han var på intet tidspunkt i naerheden af at falde igennem – som eksempelvi­s Suedes Brett Anderson fredag aften.

Ja, det kan godt vaere, at Noel Gallaghers soloplader er mere sofistiker­ede end lillebrode­rens, men de er også vaesentlig­t kedeligere og naermest blottede for gode melodier.

Så lad blot Oasis vaere historie, og lad Liam Gallagher føre arven fra bandet videre.

ROCK STJERNESCE­NEN, SMUKFEST, SKANDERBOR­G Lørdag

 ??  ?? Attituden har Liam Gallagher også beholdt fra tiden i Oasis. Foto: Stine Rasmussen
Attituden har Liam Gallagher også beholdt fra tiden i Oasis. Foto: Stine Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark