Jyllands-Posten

»Jeg er noget overrasket over, at FCK og FCM har fået lov at suse derudad«

Superligae­n er så småt ved at vaere oppe i omdrejning­er. Hvem har hidtil leveret de mest markante aftryk i positiv og negativ forstand?

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Søndag var Ove Pedersen naturligvi­s til fodbold.

Om formiddage­n afviklede FC Midtjyllan­ds U19-hold en trekantstu­rnering med engelske Brentfords U23-mandskab og en flok talenter fra et colombians­k akademi, og fra Ikast trillede FCM’s vicesports­direktør en kort tur østpå for at se klubbens førstehold mod AC Horsens i den nys indledte Superligas­aesons femte runde.

Netop derfor er Ove Pedersen relevant. I sine mange år som traener svor han nemlig til kun at analysere og vurdere sine hold for hver femte runde i et forsøg på ikke at lade det daglige arbejde diktere af de uundgåelig­e udsving mellem positive og negative indslag i traening og kamp.

Og hvad har Superligae­n så budt på, hvis vi i Ove Pedersen-stil gør status?

Toppen

De forsvarend­e mestre har absolut intet at brokke sig over. I Robert Skovs fravaer er Jonas Wind blevet ny publikumsd­arling, og overordnet set har FCK formået at tjene store penge på salg af profiler, at håndplukke erstatning­er og at imponere både i Superligae­n og i Europa. Alt andet end et titelforsv­ar vil vaere noget naer en sensation – ikke mindst fordi FCM som førsteudfo­rdrere er svaere at greje. I en kombinatio­n af medvind og erfaring har sølvvinder­ne hevet 15 af 15 mulige point, men det er vitterligt hevet, for dels har tidligere tiders overskud i udtryk og energiudla­dninger laenge vaeret en mangelvare, dels har de store individual­ister haft svaert ved stabilt at levere som kraevet.

Til gengaeld ser OB i Sander Svendsen ud til omsider at have fundet en målscorer, der kan måle sig med forgaenger­ne i den stribede trøje, og nordmanden kan vise sig at vaere lige praecis den brik, som får traener Michelsens fine genopbygni­ngsarbejde til at falde helt i hak. Fynboerne ser i hvert fald ud til at blive det eneste trovaerdig­e bud på en toprival for de to FC’er, da Brøndbys midterfors­var hele tiden ser ud til at vaere taet på at falde helt sammen. Makkerparr­et Hermansson og Arajuuri er så stort et baevende

Ja, der er flere, men jeg vil ikke naevne navne. Vi kan jo vaere interesser­ede i at hente nogle af dem. Ove Pedersen, vicesports­direktør i FC Midtjyllan­d – om iøjnefalde­nde Superligas­pillere

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark