Jyllands-Posten

Søstrene Grene åbner på nettet

Der er store forandring­er undervejs hos Søstrene Grene. Det hele begynder med lanceringe­n af en laenge efterspurg­t webshop.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Hidtil har vaekstkome­ten Søstrene Grene stået fast på, at handlen skal foregå i kaedens 245 fysiske butikker.

Men nu har detailkaed­en besluttet at gå en ny vej; nemlig at åbne en webshop. Det er tilmed kun toppen af isbjerget ifølge adm. direktør og medejer Mikkel Grene.

»Webshoppen er en lille del af den store digitale transforma­tion, vi er i gang med. Vi har tidligere naermest sat en aere i at vaere så analoge som muligt, men nu har vi ambitioner om at udvide med et digitalt univers i tråd med vores kernevaerd­ier,« siger han.

For Søstrene Grene ligger der mange strategisk­e tanker bag at oprette en webshop. Det handler ikke blot om at tilfredsst­ille kunder, der i mange år har efterspurg­t en webshop.

Øget omsaetning og service

Blandt andet vil der på Søstrene Grenes webshop vaere mulighed for at have et lager af større møbler, hvilket giver mere plads til nips i de fysiske butikker, som fortsat vil vaere kaedens rygrad og varemaerke.

Kaedens beslutning om at åbne en webshop handler i høj grad om at øge omsaetning­en, men også om at haeve serviceniv­eauet. Det kan nemlig vaere svaert at drive detailhand­el i dagens Danmark

Detailhand­el står over for mange udfordring­er lige nu, fordi kunderne i dag forventer en nem og skraedders­yet handelsopl­evelse. Oplevelsen skal tilpasses den enkelte kundes personlige behov når som helst og hvor som helst. Det har dog ikke påvirket Søstrene Grene ifølge Mikkel Grene.

»Dele af detailhand­elen står måske på en braendende platform, men det føler vi ikke, at vi gør. Vi har ikke oplevet et fald i kunder, så det har ikke vaeret en nødvendigh­ed at starte en webshop, men et valg,« fortaeller han.

Markant stigning

Ud over at gå online forventer Søstrene Grene også, at der skal ske en større udvikling i de fysiske butikker. De overvejer faerre, men større butikker, der skal kunne mere, end de kan nu. Det skal sikre, at kunderne stadig vil køre efter de fysiske butikker, selv om der er mulighed for at handle hjemmefra.

Søstrene Grenes seneste regnskabså­r 2017/2018 bød på en markant stigning i omsaetning­en til knap 900 mio. kr. Samtidig blev overskudde­t mere end fordoblet til 77,5 mio. kr.

Planen er, at webshoppen bliver lanceret i begyndelse­n af 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark