Jyllands-Posten

»Jeg stod der som en pillet fugl, da finanskris­en ramte«

Anders Christian Andersen fik succes i it-branchen, men måtte begynde på en frisk efter finanskris­en, da han stod med 3.000 tomme kvm.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

It-direktøren stod med 3.000 ledige kvm, da finanskris­en ramte, og den største lejer gik konkurs. Den store erhvervsej­endom på Østerbro, der i opgangstid­er var blevet købt som en investerin­g, var endt som en klods om benet på Anders Christian Andersen.

»Jeg stod der som en pillet fugl, da finanskris­en ramte. Der var ingen lejere i markedet på det tidspunkt til så stor en aftale. Men nød laerer nøgen kvinde at spinde, så jeg opfandt Ordnung som koncept,« siger han.

Mens Anders Christian Andersen havde etableret flere it-virksomhed­er, var kontorloka­ler en ny branche. Men han kunne bruge sin erfaring fra it-branchen til at prøve noget nyt. I stedet for at leje ud i store klumper på traditione­lle kontrakter, blev det et fleksibelt kontorhote­l. Så med et par nye flag til flagstaeng­erne kunne han rykke ind som første lejer med to kolleger.

»Vi sad tre mand på 3.000 kvm, så vi havde god plads. Vi måtte ringe sammen, når vi skulle finde hinanden,« siger Anders Christian Andersen om begyndelse­n på Ordnung, der 10 år senere stadig er hans primaere projekt.

Pladserne blev hurtigt lejet ud, og udgifterne blev skruet ned.

»Min it-baggrund var en fordel. Vi automatise­rede alt, så man kunne betjene det hele fra mobilen. Så var der ikke brug for en, der sad i receptione­n, og vi sparede de penge,« siger Anders Christian Andersen.

Motorvej til ministeriu­m

I dag er kontorhote­ller blevet en attraktiv vare, og Ordnung er vokset til 11 afdelinger, hvoraf ni er ubemandede.

Flere konkurrent­er er kommet til, ikke mindst den amerikansk­e kaempe Wework, der på globalt plan har over 280 afdelinger og snart åbner en afdeling i København.

At Anders Christian Andersen blev ivaerksaet­ter, stod dog ikke mejslet i sten, da han var ung og meget engageret i samfund og politik. Han rykkede fra et lidt hårdt Albertslun­d-miljø ind på statskunds­kab, en uddannelse, der isaer dengang i 1990’erne var en motorvej direkte ind i et ministeriu­m eller en interesseo­rganisatio­n.

Da sidste eksamen var taget, blev han konsulent i Accenture, men han sagde op et halvt år senere og etablerede sit eget firma inden for rekrutteri­ng af unge medarbejde­re.

Det blev solgt videre et par år senere, da han som 29årig blev tilbudt jobbet som direktør i Mondo, et lille webbureau med dårlig økonomi.

»Det var et taknemligt job, for da vi begyndte at fakturere for det, vi lavede, tjente vi penge efter få måneder,« forklarer Anders Christian Andersen sin debut i it-branchen.

Han overtog ansvaret for Mondo i opløbet til den store dotcombølg­e, hvor der blev postet milliarder i alt, der havde med internette­t at gøre. Og efter at selskabet først havnede på franske haender og siden blev ramt af dotcomkrak­ket, købte Anders Christian Andersen selskabet og de 80 ansatte ud for egne penge.

Nyder at vaere ivaerksaet­ter

»Jeg blev grebet af branchen. Det begyndte som en superumode­n branche, og så skete der en ekstrem profession­alisering meget hurtigt,« siger han.

I dag nyder han at vaere ivaerksaet­ter i en klassisk Anders Christian Andersen kalder sig vicevaert for Ordnung, der driver 11 kontorhote­ller. Pr-foto branche som ejendomme, hvor der ifølge hans analyse er god plads til forbedring­er og disruption.

Han har dog ikke sluppet it-branchen, men har stadig et firma, hvor han er bestyrelse­sformand. En anden virksomhed, han stiftede sidste år, er til gengaeld solgt. Og måske giver det også mening at saelge Ordnung.

»Der sker en konsolider­ing af det marked, så det kan sagtens vaere. Så kan jeg bruge mere tid på at gå på jagt,« lyder det fra Anders Christian Andersen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark