Jyllands-Posten

Ny hjaelp i Aarhus til udsatte borgere

Livarehab har åbnet sit første center i Aarhus. Det giver udsatte midtjyder en mulighed for at søge både hjaelp og vejledning hos foreningen.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Foreningen Livarehab tilbyder rådgivning og rehabilite­ring til personer, der kaemper med konsekvens­erne af prostituti­on, seksuelle overgreb eller vold.

Efter at have eksisteret som forening i København siden 2009 har Livarehab åbnet dets første center i Aarhus. Her har det mødt politisk opbakning, og det er støttet af Trygfonden. Mandag holder man åbningsrec­eption på et kontor, der er at finde på Sønder Alle 6.

Flora Ghosh, som er uddannet socialrådg­iver og stifter af Livarehab, oplevede igennem sit arbejde, at der manglede støtte og hjaelp til de mennesker, der kaemper med følgerne af prostituti­on og seksuelle overgreb. Det var det, der blev startskudd­et til foreningen­s arbejde.

»Det er et socialt projekttil­bud, og det handler om, at vi sammen med brugerne finder ud af, hvad vi kan gøre, for at de kan komme videre eller få det bedre,« siger Flora Ghosh. De efterfølge­nde år blev foreningen omdannet til et behandling­sog rehabilite­ringscente­r, og der kom mange henvendels­er, blandt andet fra Aarhus. Men på grund af afstanden kunne Livarehab kun tilbyde telefonisk rådgivning og en gang imellem sende en socialrådg­iver til byen.

»Så taenkte vi, at vi måtte vaere der, hvor målgruppen er. Det er derfor, vi nu er i Aarhus,« siger Flora Ghosh.

Hjaelp på alle fronter

At få hjaelp af Livarehab kan betyde mange ting. Det tilbyder både uforpligte­nde snakke og vejledning og laengere ressourcef­orløb, hvor det kan handle om at komme tilbage på arbejdsmar­kedet. En af de ting, som Livarehab kan tilbyde, er skraedders­yet hjaelp målrettet de enkelte brugere.

Med på holdet hos foreningen finder man både socialrådg­ivere, psykologer, psykiatere, jobcoaches m.fl. På den måde forsøger man at give en helhedsori­enteret behandling. At det netop handler om at følge personer helt til dørs med deres behandling kommer også til udtryk med Liva Creation.

Liva Creation er en designvirk­somhed tilknyttet foreningen, som tilbyder målrettet praktikfor­løb til de personer, som skal hjaelpes ind på arbejdsmar­kedet. Derudover fortaeller Flora Ghosh, at det kan give mere selvvaerd og succesople­velser at vaere med til at skabe og saelge ting.

Der er allerede ansat en designer til at hjaelpe med at starte Liva Creation op i Aarhus, så tilbuddet inden laenge også bliver en mulighed for midtjydern­e.

Kontakt til centeret kan ske ved enten at møde fysisk op på dets kontor eller gennem telefon, mail og chat. Her har man også muligheden for at vaere anonym.

For os handler det om at bidrage til, at folk kan komme videre og får det bedre. Enten med uddannelse eller arbejde, eller bare det, at de kan sove om natten og få mere overskud. Flora Ghosh, stifter og direktør af Livarehab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark