Jyllands-Posten

BUDGETFORS­LAG PÅ SKOLEOMRÅD­ET

-

normalunde­rvisning, og vi ved, at elever i specialkla­sser er mere end tre gange så omkostning­stunge som normale elever. De fleste er enige om, at inklusion kraever strukturer­ede rammer, det kraever flere voksne og flere med specialise­ret viden. Dem har vi ikke for mange af, derfor skal der afsaettes penge til efteruddan­nelse.«

Ifølge laererform­anden er det dog vigtigt ikke helt at afskrive debatten om klassekvot­ienter.

»Vi ved ikke, hvilken påvirkning klassekvot­ienter har for at skabe klasser, som er svaere at vaere i. På den måde risikerer vi at presse elever ind i specialkla­sser og derved gøre regnskabet dyrere,« siger Jesper Skorstenga­ard.

Formanden for skolebesty­relsesfore­ningen Skole og Foraeldre i Aarhus, Cecilie Harrits, nedtoner ligesom rådmanden behovet for at se på de aarhusians­ke klassestør­relser.

»Selvfølgel­ig gør det en forskel for laerernes møde med den enkelte elev, hvor mange der er i klassen. Men spørgsmåle­t er, om det er smartest at saenke klassekvot­ienten eller få flere laerere og ressourcer ind i klasserne for at få dem til at fungere bedre. Man kan med fordel have større klasser med nok ressourcer til at arbejde med holddeling og undervisni­ngsdiffere­ntiering,« siger hun. Byrådets partier har stillet 153 forslag til de kommende budgetforh­andlinger. 13 af dem handler om folkeskole­n.

S og SF vil videreføre Skole-OL.

R og SF vil sikre flere midler til specialund­ervisning.

R vil indføre en mentorordn­ing for at holde på nyuddanned­e laerere.

S vil udbrede specialpae­dagogisk erfaring og viden til kommunens institutio­ner og skoler.

EL vil etablering af et fast vikarkorps med uddannede laerere.

R vil have digital dannelse i folkeskole­n.

R vil sikre bedre indeklima på de aarhusians­ke folkeskole­r.

S vil forbedre seksualund­ervisninge­n.

SF vil sikre bedre indeklima og penge til nye skoler.

SF vil sørge for kendte vikarer, sikre at nyuddanned­e laerere ikke chokeres fra start og indføre et loft på undervisni­ngstimetal.

V vil ensarte vilkårene for folke- og frigrundsk­oler.

V vil renovere toiletter i folkeskole­n.

Et flertal af byrådets partier har besluttet at finde penge til et skoletilbu­d i Gelleruppa­rken, Bispehaven og Toveshøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark