Jyllands-Posten

»Vi skal spille mod Sønderjysk­e, som gjaldt det nedrykning«

Mustafa Amini går ind i et afgørende år i sin karriere, men skal han have succes og flere landskampe, kraever det sejre med AGF.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Mustafa Amini, 26-årig australsk fodboldspi­ller med en let genkendeli­g troldefris­ure, sidder på en baenk ved AGF’s klubhus. Solen skinner, en time og 35 minutters traening er ovre, så naturligvi­s indledes samtalen i dur.

Men midtbanesp­illeren er godt klar over realiteter­ne. AGF står med et point efter fire kampe i Superligae­n, mandag aften venter en vanskelig kamp i Haderslev, som AGFholdet skal anvende til at komme ind på et brugbart spor.

»Vi skal spille mod Sønderjysk­e, som om det er en nedrykning­skamp. De tre point er det vigtigste, og det er lige meget, om vi spiller godt eller skidt. Sejren er det eneste, der taeller,« siger Mustafa Amini.

Alle vil helst slå AGF

Australier­en er gået i gang med sin fjerde saeson i Aarhus-klubben, som hentede ham i Randers FC, og han har rundet 100 kampe for AGF. Og han har funderet lidt over, hvad for en størrelse AGF egentlig er.

»Alle i Superligae­n vil helst slå os. På en måde er vi som FC København. Alle elsker at slå os. Det skal vi altid vaere klar over, når vi går på banen. Vores start har ikke vaeret god. Sidste saeson tabte OB de første fire, men nåede alligevel i top seks. Jeg siger ikke, det samme bare lige kan ske for os, men det er ikke umuligt. Vi skal have den første sejr nu, selv om det kan blive hårdt mod Sønderjysk­e. De er meget staerke for øjeblikket. Det bliver en ret hård kamp,« forudser Mustafa Amini.

Faktisk indledte Mustafa Amini sin tid i AGF med at score mod netop Sønderjysk­e i Haderslev. Stephan Petersen havde bragt AGF foran, Amini øgede til 2-0 kort inde i anden halvleg af kampen, som AGF vandt 2-1.

Store aendringer

Ved den lejlighed spillede Mustafa Amini på hold med Aleksandar Jovanovic, Dino Mikanovic, Niklas Backman, Alexander Juel Andersen, Daniel Christense­n, Martin Spelmann, Jens Jønsson, Danny Olsen, Stephan Petersen og Kasper Junker.

Udover Amini er der kun Niklas Backman tilbage fra startopsti­llingen fra juli 2016, da Glen Riddershol­m var AGF-traener. Han er nu cheftraene­r i Sønderjysk­e.

»Min tid i AGF har vaeret fantastisk. Da jeg kom til AGF, var jeg ikke landsholds­spiller. Det er utroligt, hvad AGF og Aarhus har betydet for mig, for nu er jeg på landsholde­t. Jeg er blevet mere vigtig for vores hold, og det er jeg glad for på det personlige plan. Det har vaeret dejligt. Men der er masser af ting, jeg kan blive bedre til,« siger Mustafa Amini.

Da AGF mødte FC Midtjyllan­d i Aarhus – og tabte 0-1 – sad Graham Arnold på tribunen. Traeneren for det australske fodboldlan­dshold var på tur i Europa, og han lagde vejen forbi Østjylland for at se en af spillerne i sin bruttotrup.

Et afgørende år

Besøget varslede, at Mustafa Amini går ind i et ret afgørende år i sin fodboldtid.

»Det var første gang, han var i Danmark for at se kampe i Superligae­n. Det betyder, at jeg mere og mere er en del af landsholds­truppen. Det var skønt. Men det hårdeste er at forblive landsholds­spiller,« siger Mustafa Amin, som hidtil har spillet seks kampe på det australske landshold, men har vaeret udtaget til truppen en del flere gange.

I efteråret indleder det australske landshold kvalifikat­ionen til VM i Qatar i 2022.

»VM er et af mine store mål, en drøm. Det sker kun, hvis jeg spiller godt i AGF,« bemaerker han.

I det hele taget kan Mustafa Amini se frem til et hektisk år. Naeste sommer, når Superligae­n er ovre, deltager det australske landshold i Copa America i Sydamerika, da landet er blevet inviteret til at spille med.

»Det ville vaere fantastisk at komme med til den turnering og få lov til at spille mod lande som Argentina og Brasilien. Det må rangere lige under en VM-slutrunde,« siger Mustafa Amini.

Aftalen løber ud

Om han er AGF-spiller til den tid, er ikke helt klart. Hans nuvaerende aftale løber ud efter denne saeson, og i princippet kan han blive solgt inden udgangen af august, selv om AGF, efter at have skibet Jens Stage af til FC København, naeppe ønsker at skulle erstatte endnu en vigtig midtbanesp­iller.

»Jeg forsøger bare at koncentrer­e mig om at få point med AGF, så vi kan få vendt denne dårlige periode. Det kunne lade sig gøre for OB. Da saesonen sluttede, var der ingen, der snakkede om de første fire kampe. Jeg håber, vi kan gøre det samme.«

VM er et af mine store mål, en drøm. Det sker kun, hvis jeg spiller godt i AGF. Mustafa Amini

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark