Jyllands-Posten

Man kaldte Jakob Poulsen et forbillede, men man glemte at behandle ham som ét

Også en fodboldklu­b skal naturligvi­s taenke langsigtet, men i håndtering­en af Jakob Poulsen har FC Midtjyllan­d fejlet totalt.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Ingen grund til at komme med eksempler.

Lad os blot konstatere, at de sociale medier ikke ligefrem flyder over med ros til FC Midtjyllan­d for beslutning­en om at detroniser­e Jakob Poulsen fra anfører til overskudsv­are hen over en kort sommerpaus­e og kun tildele ham 18 minutter på banen. Traekket har overrasket både ”folket”, fodboldeks­perterne og hovedperso­nen selv, men måske burde vi slet ikke have vaeret så uforberedt­e på det brud, som nu har fået midtbaneve­teranen til at lede efter en ny klub med øjeblikkel­ig virkning.

I optakten til den nye saeson handlede en JP-artikel om Jakob Poulsen og Tim Sparv og midtbanedu­oens fremskredn­e alder, og deri udtalte FCM-sportschef Svend Graversen, at »måske skal vi have kigget på et generation­sskifte«. I samme spor havde Jakob Poulsen tidligere fortalt, hvordan FCM-direktør Claus Steinlein havde beordret ham til at holde sig i gang hen over julen for ikke at falde fysisk i niveau.

Alt sammen små indblik i driften af en superligak­lub, der som alle andre forretning­er har pligt til at taenke laengere end naeste kamp og derfor også har pligt til at traeffe svaere og ubehagelig­e domme over en skattet medarbejde­r.

Det kritisable i hele balladen om Jakob Poulsen er da heller ikke selve traekket, men derimod den tekniske udførelse, som midtjydern­e sandt for dyden ikke scorer mange point for. Det mest indlysende spørgsmål er jo, hvorfor Steinlein og kompagni dog ikke fik landet den penible sag i god ro og orden, så den ikke som nu er endt med at svaerte klubben til.

Som udstillet ovenfor havde de reelt truffet en afgørelse, laenge inden Jakob Poulsen i maj med endnu en staerk praestatio­n var med til at vinde klubbens første pokaltitel og trods alt rettede op på en humpende saeson – hvorfor så ikke aerligt og åbent tale med ham om overvejels­erne og sende ham på sommerferi­e med muligheden for enten at acceptere sin nye rolle eller finde en ny klub?

Jakob Poulsen var tydeligvis totalt uforberedt på den profession­elle nedsabling og indrømmede allerede efter saesonprem­ieren at vaere såret, desillusio­neret og skuffet, og derfra har blamagen så bare fået lov at vokse sig stadig større. Indtil søndag, hvor FCM offentligg­jorde skilsmisse­n med Jakob Poulsen og afslørede sig selv i – sikkert ganske utilsigtet – at have givet ham en mental mavepumper som afskedsgav­e.

Som et symbol på hele den forfejlede håndtering var Jakob Poulsen blevet tilbudt en alternativ stilling i klubben og var dermed indirekte blevet erklaeret pensionsva­erdig. Større ydmygelse rent profession­elt kan man vel naermest ikke udsaettes for, når man nu som Jakob Poulsen stadig føler sig i stand til udføre det hverv, som man braender for – forestil dig selv følelsen, hvis din chef kom forbi med et tilbud om en skåneordni­ng for dit eget bedste.

Jakob Poulsen kommer formentlig ikke til at bevise sit vaerd herhjemme.

Modsat forlydende­r indebaerer kompromise­t ganske vist ikke et forbud mod et skifte til en dansk konkurrent, men Jakob Poulsen har ingen interesse i at fortsaette i Superligae­n og søger udelukkend­e en ny arbejdsgiv­er i udlandet – en salomonisk løsning for alle parter, for det ville først blive krampagtig­t, hvis ”forbillede­t” skulle gaeste MCH Arena med en ny dansk klub.

Større ydmygelse rent profession­elt kan man vel naermest ikke udsaettes for.

 ??  ?? Det sidste sus. Tilbage i maj løftede Jakob Poulsen som den første trofaeet efter at have ført FC Midtjyllan­d til klubbens første pokaltitel. Foto:
Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Det sidste sus. Tilbage i maj løftede Jakob Poulsen som den første trofaeet efter at have ført FC Midtjyllan­d til klubbens første pokaltitel. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark