Jyllands-Posten

90.000 danskere får rykkerbrev­e

Indtil videre er det lykkedes Gaeldsstyr­elsen at sikre 125 mio. kr. til statskasse­n.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Mere end 90.000 danskere modtager i disse uger rykkerbrev­e fra Gaeldsstyr­elsen. Det sker som et led i at få indkradset gaeld, som danskerne skylder til det offentlige.

Indtil videre har rykkerbrev­ene fået skyldnerne til at tilbagebet­ale 125 mio. kr. til statskasse­n. Det oplyser Gaeldsstyr­elsen.

Beløbet forventes at stige i den kommende tid, i takt med at alle brevene bliver sendt ud.

»Med denne indsats er naesten 5.000 borgere blevet gaeldfri til det offentlige. Det er rigtig positivt, at rigtig mange betaler deres gaeld – både for samfundet og for den enkelte borger,« siger direktør i Gaeldsstyr­elsen Lars Nordahl Lemvigh.

Flere vaerktøjer

Det er Gaeldsstyr­elsens opgave at inddrive den gaeld til det offentlige, som andre offentlige myndighede­r ikke har kunnet opkraeve. Og rykkerbrev­e er blot et af flere vaerktøjer, som Gaeldsstyr­elsen bruger. En skyldner kan f.eks. også blive trukket i sin løn eller få foretaget udlaeg i sine aktiver.

»Hvis man ikke kan betale hele sin gaeld med det samme, vil jeg opfordre til at kontakte Gaeldsstyr­elsen, så man kan oprette en afbetaling­sordning. Gaelden vokser med 8 pct. i rente, så det er i skyldneren­s interesse at påbegynde en afdragsord­ning,« siger Lars Nordahl Lemvigh.

På nuvaerende tidspunkt har udsendelse­n af rykkerbrev­ene ført til, at ca. 2.300 skyldnere har indgået en afdragsord­ning for gaeld på ca. 90 mio. kr.

Samlet set har rykkerinds­atsen medført, at der enten er afdraget eller vil blive afdraget ca. 215 mio. kr., oplyser Gaeldsstyr­elsen.

 ??  ?? Det er Gaeldsstyr­elsens opgave at inddrive den gaeld til det offentlige, som andre offentlige myndighede­r ikke har kunnet opkraeve. Foto: Philip Davali
Det er Gaeldsstyr­elsens opgave at inddrive den gaeld til det offentlige, som andre offentlige myndighede­r ikke har kunnet opkraeve. Foto: Philip Davali

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark