Jyllands-Posten

Rejsegigan­t er tynget af gaeld

Rejseselsk­abet Thomas Cook, der ejer Spies, er gået på jagt efter yderligere kapital.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Den britiske rejsegigan­t Thomas Cook, der bl.a. ejer Spies, har behov for yderligere 1,2 mia. kr. for at kunne holde sig flyvende hen over den knap så travle vinterperi­ode.

Det oplyser den traengte rejsekonce­rn i en fondsbørsm­eddelelse.

Thomas Cook, der er noteret på børsen i London, har allerede sikret sig cirka 6 mia. kr. fra sin storaktion­aer Fosun samt en raekke banker. Men der er brug for flere penge, lyder det nu fra Thomas Cook, og pengene skal gerne findes inden udgangen af september. Rejseselsk­abet har gennem laengere tid kaempet med en skrantende økonomi, høj gaeld og faerre gaester. Derfor er Thomas Cook nu i gang med en »rekapitali­sering« af hele koncernen.

Den indbefatte­r bl.a., at asiatiske Fosun, som i forvejen ejer 18 pct. af Thomas Cook-koncernen, får kontrollen over rejseselsk­abets grupperejs­er og en mindre andel af dets flyselskab.

Thomas Cook slaeber rundt på en gaeld på mere end 10 mia. kr. og har derfor bl.a. sat sine flyselskab­er til salg i et forsøg på at skaffe likviditet. Thomas Cook-koncernen ejer flere flyselskab­er, der både beskaeftig­er sig med ruteflyvni­ng og charterrej­ser.

De mange milliarder i økonomisk nødhjaelp vil ifølge Thomas Cook bidrage med »tilstraekk­elig likviditet til handel over vintersaes­on 2019/20 og den økonomiske fleksibili­tet til at investere i fremtidens forretning«.

Thomas Cook er med sine 178 år et af verdens aeldste og største rejseselsk­aber med millioner af kunder.

Mandag faldt Thomas Cook-aktien med 15 pct. Også tirsdag var aktien i rødt.

 ??  ?? Det 178 år gamle Thomas Cook er et af verdens aeldste rejseselsk­aber med millioner af kunder. Foto: AP
Det 178 år gamle Thomas Cook er et af verdens aeldste rejseselsk­aber med millioner af kunder. Foto: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark