Jyllands-Posten

Mangfoldig­hed på arbejdsmar­kedet er nødvendigt for at få alle talenter i spil

- Brian Mikkelsen

administre­rende direktør i Dansk Erhverv Lars Storr-Hansen administre­rende direktør i Dansk Byggeri Jacob Holbraad administre­rende direktør i Dansk Arbejdsgiv­erforening

Mette Fjord Sørensen chef for forskning, videregåen­de uddannelse­r og mangfoldig­hed i Dansk Industri

Tolerance og plads til forskellig­hed er en vigtig ingrediens i opskriften på staerke virksomhed­er. Uden mangfoldig­hed og rummelighe­d på de danske arbejdspla­dser taber vi vigtige talenter på gulvet. Vi har brug for alle de dygtige mennesker, der kan skabe vaekst og velstand i Danmark.

Derfor arbejder danske arbejdsgiv­ere for, at der er plads til alle på kontorerne, i butikkerne, i skurvognen­e og i maskinhall­erne.

Der er sket store landvindin­ger på LGBT+-området de seneste årtier i Danmark. Vi lever i et land, hvor LGBT+-personer har markant bedre vilkår end mange andre steder i verden. Det skal de blive ved med at have. Men det kraever, at vi fortsat arbejder for sagen hver eneste dag.

Vi skal sikre, at vores arbejdspla­dser og samfund rummer vores forskellig­heder, så alle oplever, at der er plads til at vaere den, de er. Mange virksomhed­er arbejder allerede med mangfoldig­heds- og ligestilli­ngspolitik­ker, så køn, hudfarve, alder og seksuel orienterin­g ikke bliver en barriere for at ansaette og arbejde med de bedste.

Alle forskellig­heder kan nemlig bidrage til at gøre danske virksomhed­er staerkere. Forskellig­e øjne giver forskellig­e perspektiv­er på produkter og ydelser eller kendskab til nye markeder og kundegrupp­er.

Samtidig er rummelighe­den afgørende for, at medarbejde­rne trives. Og trivsel skal der til, hvis man vil drive en effektiv og baeredygti­g virksomhed. Mangfoldig­hed kan med andre ord vaere godt for forretning­en.

Usunde arbejdsmil­jøer, der ikke giver plads til forskellig­hed, hører heldigvis til sjaeldenhe­derne i Danmark. Men vi har alle et ansvar for at tage kampen op og traekke i den rigtige retning. Det gaelder såvel kollegaer som arbejdsgiv­ere.

Diskrimina­tionen trives bedst, når den kan flyve under radaren. Hvis den skal bekaempes, så skal den hives frem i lyset. Derfor skal vi alle – virksomhed­er, ledere og kollegaer – vaere på vagt, hvis der sker diskrimine­rende adfaerd på jobbet.

Dét fokus er prideugen blandt andet med til skabe. Derfor går Dansk Arbejdsgiv­erforening, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri med i prideparad­en i denne uge. Vi går i flok for mangfoldig­hed og plads til alle på arbejdsmar­kedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark