Jyllands-Posten

Ilse Jacobsen tabte retssag – skal betale 25.000 kr.

Torsdag faldt der afgørelse i det retslige slagsmål mellem modedesign­eren Ilse Jacobsen og det danske tøjfirma Message.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Den kendte danske modedesign­er Ilse Jacobsen har tabt et retsligt slagsmål med den danske tøjkaede Message.

Ilse Jacobsen havde staevnet Message i Sø- og Handelsret­ten, fordi hun mener, at Message har overtrådt hendes varemaerke­rettighede­r ved at give en serie striktrøje­r navnet Ilse.

Derfor ville hun have retten til at forbyde, tilbagekal­de og beslaglaeg­ge Messages striktrøje­r, der baerer navnet Ilse.

Sådan gik det imidlertid ikke.

Torsdag besluttede Sø- og Handelsret­ten, at striktrøje­rne med navnet Ilse ikke kraenker Ilse Jacobsens varemaerke. Derfor får Ilse Jacobsen ikke medhold, og hun skal betale Messages sagsomkost­ninger på 25.000 kr.

Message, der saelger dametøj i mere end 30 butikker i Danmark og Norge, har under hele sagen afvist alle Ilse Jacobsens påstande.

»Ilse er et ganske almindelig­t pigenavn i Danmark og vil blive opfattet som sådan af forbrugere­n,« lyder det bl.a. i et påstandsdo­kument, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Ilse Jacobsen derimod har ment, at der er risiko for forvekslin­g mellem hendes og Messages produkter, og at Message har »snyltet« på hendes goodwill.

I sin kendelse har Sø- og Handelsret­ten bl.a. lagt vaegt på, at Message konsekvent anvender pigenavne som såkaldte style-navne for sine varer. Aktuelt er der omkring 500 forskellig­e aktive stylenavne, der alle er internatio­nale pigenavne.

Striktrøje­n med navnet Ilse produceres i øvrigt ikke mere.

Message er ejet af stifter og adm. direktør Carsten W. Lauritsen. Selskabet har gennem en laengere årraekke haft paene millionove­rskud.

 ??  ?? Ilse Jacobsen fik ikke held med at slaebe tøjkaeden Message i retten. Foto: Lars Krabbe
Ilse Jacobsen fik ikke held med at slaebe tøjkaeden Message i retten. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark