Jyllands-Posten

Danske Bank fortsaette­r udrensning efter skandalesa­g

Storbanken har fyret en central person i gebyrsagen om investerin­gsprodukte­t Flexinvest Fri, som også har kostet den tidligere midlertidi­ge topchef Jesper Nielsen jobbet.

- JAKOB MARTINI KRISTOFFER BRAHM jakob.martini@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Skandalesa­gen om investerin­gsprodukte­t Flexinvest Fri har fået Danske Bank til at fyre endnu en af de ansvarlige chefer. Det erfarer Jyllands-Posten fra tre af hinanden uafhaengig­e kilder i og omkring banken.

Det drejer sig om John Glottrup, der var chef for forretning­sudvikling i Danske Banks Wealth Management-division, da banken i begyndelse­n af 2017 valgte at haeve aftalegeby­ret for Flexinvest Fri.

Ifølge et udkast til Finanstils­ynets afgørelse i sagen, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, blev aftalegeby­ret haevet, selv om banken forventede, at produktet ville give negative afkast for 65.000 kunder.

John Glottrup sad ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r placeret i en ledergrupp­pe under den davaerende øverste chef for Wealth Management-divisionen, Tonny Thierry Andersen, der i dag sidder i Nykredits koncernled­else.

John Glottrup har siden oktober 2017 arbejdet i Danske Banks dattersels­kab Danica Pension, men fyringen er ifølge JyllandsPo­stens kilder en direkte konsekvens af hans ageren i Flexinvest Fri-sagen. Danske Bank afviser at kommentere personalem­aessige forhold, og Glottrup selv har ikke besvaret JyllandsPo­stens henvendels­er.

John Glottrup er den anden leder, der bliver afskediget som følge af sagen. Den første var den tidligere midlertidi­ge topchef Jesper Nielsen, der i 2017 var chef for bankens aktivitete­r i Danmark.

Jyllands-Posten erfarer fra flere kilder, at sagen dermed har fået de personalem­aessige konsekvens­er, som den skal have. Det betyder dog ikke, at kun de to har haft et ansvar for skandalen. Men de øvrige ansvarlige havde allerede forladt banken, da sagen kom frem.

Bestyrelse­sformand Karsten Dybvad kaldte da også Jesper Nielsen for »en af de ansvarlige bankdirekt­ører«, da han fyrede ham før sommerferi­en.

Afventer svar

Flere kilder peger over for Jyllands-Posten på, at den tidligere bankdirekt­ør Tonny Thierry Andersen har haft et ansvar for, at skandalesa­gen udviklede sig, som den gjorde. Siden slutningen af april har han afventet at få svar på, om Finanstils­ynet vil fit & proper-godkende ham til sit nye job i Nykredit.

Tonny Thierry Andersen skriver i en e-mail:

»Jeg er tryg ved, at Finanstils­ynet har fuld viden om den del af sagen, der vedrører mig. Jeg ser frem til tilsynets behandling af min fit & proper og har fuld forståelse for den tid, det måtte tage.«

Danske Bank har besluttet at godtgøre omkring 87.000 kunder, som er berørt af sagen. Banken forventer at betale ca. 400 mio. kr. tilbage til kunderne.

 ??  ?? Det er lykkedes Jyllands-Posten at komme taettere på, hvem der var med til at traeffe de skaebnesva­ngre beslutning­er om det skandaleom­bruste investerin­gsprodukt for velhavende kunder Flexinvest Fri. Foto: Jens Dige
Det er lykkedes Jyllands-Posten at komme taettere på, hvem der var med til at traeffe de skaebnesva­ngre beslutning­er om det skandaleom­bruste investerin­gsprodukt for velhavende kunder Flexinvest Fri. Foto: Jens Dige

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark