Jyllands-Posten

Speedwayta­lent vil laere af små fejl i VM-chance

Mikkel Michelsen satsede en smule for meget, men blev siden klogere, da han lørdag fik chancen i VMserien.

-

Den talentfuld­e speedwaykø­rer Mikkel Michelsen godkender sin egen indsats, efter at han lørdag aften nåede frem til semifinale­n ved VM-grandprixe­t i svenske Målilla. Det var hans første hele VM-grandprix siden 2015.

Han betalte laerepenge undervejs, og han håber, at han kan drage nytte af erfaringen den 7. september, når han skal deltage i VMgrandpri­xet i Vojens på et wildcard.

»Jeg lavede måske lidt for mange små fejl ude på banen, og dem skal jeg laere af, inden vi kører i Vojens. Jeg skulle nok have vaeret lidt mere tålmodig ude på banen.«

»Jeg vil ikke kalde dem nybegynder­fejl, men jeg skulle nok have slået koldt vand i blodet og ikke satset så meget i starten. Jeg sluttede meget bedre af, og jeg føler, at jeg kørte godt i mine tre sidste indledende heats og i semifinale­n,« siger Mikkel Michelsen.

Det var ikke, fordi han var benovet over at vaere i det fineste speedwayse­lskab, at han oversatsed­e i sine første to heats i Målilla.

Måske lidt nerver

»Jeg er vant til at køre i de staerkeste ligaer i verden og EM-serien, så det var bare endnu et løb. Der var måske lidt nerver på, men jeg taenkte ikke så meget over det. Jeg tog det som et helt normalt løb,« siger han.

Samlet blev falstringe­n noteret for ni VM-point.

»Min egen indsats var godkendt. Målet var at komme i semifinale­n, og det fik jeg indfriet. Men da jeg først var i semifinale­n, ville jeg selvfølgel­ig gerne have vaeret i finalen. Det var lidt irriterend­e ikke at klare den.«

»Men jeg må huske at have mine fødder solidt plantet på jorden, for en semifinale­plads er mere end acceptabel for mig,« siger Mikkel Michelsen.

Han er tredjerese­rve i VMserien. Er konkurrent­erne fortsat uheldige med skader, kan han i princippet også køre et VM-grandprix mere, inden han skal køre i Vojens. Naeste grandprix er den 31. august i tyske Teterow.

På lørdag skal Mikkel Michelsen køre GP Challenge i Kroatien. Her kan han med en placering i toptre sikre sig en fast plads i naeste års VMserie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark