Jyllands-Posten

Ironman-dansker blev femmer tre måneder efter fødsel

-

Det blev hverken til en sejr eller en billet til VM på Hawaii for Michelle Vesterby i søndagens KMD Ironman Copenhagen. Til gengaeld gennemført­e hun.

Den danske triatlet stillede til start, tre måneder efter at hun fødte sin søn, Markus, ved et kejsersnit, og hun havde på forhånd ytret håb om en sejr for tredje år i traek.

Efter 9 timer, 9 minutter og 22 sekunder måtte hun dog sande, at formen rakte til en femteplads.

Den 35-årige Michelle Vesterby sluttede 37 minutter og 50 sekunder efter vinderen, tyske Anne Haug, der klarede de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb på 8 timer, 31 minutter og 32 sekunder.

Danske Camilla Pedersen blev toer. En tredjeplad­s havde faktisk vaeret nok til en billet til VM i oktober for Michelle Vesterby, idet både Anne Haug og Camilla Pedersen på forhånd var kvalificer­et til det eftertragt­ede ironmansta­evne.

Men sådan gik det ikke, selv om Michelle Vesterby lå godt til langt hen ad vejen i og omkring den danske hovedstad.

Efter svømningen lå Michelle Vesterby på fjerdeplad­sen, men på cyklen indhentede hun landsmande­n Maja Stage Nielsen og lå som treer inden løbet.

Under maratonløb­et måtte hun dog se Maja Stage Nielsen og siden canadieren Angela Naeth overhale på vej mod sin femteplads.

Michelle Vesterby blev nummer fire ved kvindernes ironman-VM i 2015. Året efter blev hun nummer seks.

I 2018 blev hun nummer 27 ved VM, og senere viste det sig, at hun var gravid under løbet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark