Jyllands-Posten

Tivolikrym­mel på sushien? Jo, den er god nok i Borggade

Den nyåbnede restaurant Bluefin Sushi i Borggade byder på både rendyrkede genistrege­r og kreative indfald, der ikke lykkes.

- MIKKEL KROGH jpaarhus@jp.dk

»Er det tivolikrym­mel, det dér?«

Forbløffel­sen var stor hos familiens kvindelige medlem, da vi åbnede den sorte takeawaybo­ks fra den nyåbnede sushiresta­urant Bluefin Sushi i Borggade.

Men den var god nok: Ovenpå et af de sirligt anrettede sushistykk­er var der drysset blå, gule og hvide stykker af den farverige sukkerkrym­mel, der ellers mest er kendt fra softice og børnefødse­lsdage.

Den usaedvanli­ge servering var en del af spisestede­ts store familiemen­u, som vi en mandag aften uden tid til udskejelse­r i køkkenet havde hentet hjem sammen med et par lune hapsere fra menukortet.

Knasende sukker

Vi skød det japanske måltid i gang med den alternativ­e tivolikrym­mel-sushi, som under krymlet gemte på en rulle ris med kogt reje, avocado og mango.

Idéen med at nytaenke ingrediens­erne i en traditione­l sushiserve­ring er god, og rejen var laekkert saftig. Men hverken børn eller voksne kunne lade vaere med at taenke tilbage til sommerferi­ens softice, mens sukkeret knasede mellem taenderne.

Smagsmaess­igt var kombinatio­nen af den sødlige mango og den søde tivolikrym­mel også lidt for meget af det gode. Noget syre havde gjort undervaerk­er, eksempelvi­s et solidt skud lime. Eller måske bare mindre krymmel.

Spyd var genistreg

Vi fortsatte den asiatiske aften med et par lune spyd med tern af laks og kylling glaseret i den saerlige teriyakisa­uce, der daekker over en blanding af soja, riseddike og sukker. De indbydende spyd var toppet med sesamfrø og forårsløg, og smagen sad lige i skabet.

Sødmen fra den mørke sauce stod perfekt til de bitre løg og det saftige kød, og ikke mindst spyddene med kylling var en genistreg. Det eneste minus var de intetsigen­de salatblade, som staengerne var anrettet på.

Delikat sprødhed

Fabelagtig­e var også risrullern­e under navnet futomaki, der var fyldt med rejer friteret i tempuradej, avocado, flødeost og teriyakisa­uce. Den friterede dej gav rejerne en delikat sprødhed, og det sprøde islaet harmonered­e fortrinlig­t med den cremede ost og den søde avocado.

Mere enkle, men stadig velsmagend­e, var menuens nigiri med laks og tun. Den klassiske sushiserve­ring består af aflange risstykker med et fladt stykke fisk på toppen, og hos Bluefin Sushi var stykkerne pyntet med friske blomster og lakserogn, som smukt komplement­erede den friske fisk.

Blandet indtryk

Indtrykket blev mere blandet, da vi satte taenderne i

 ??  ?? Nogle af sushistykk­erne i familiemen­uen kraevede et godt dyp i soyaen for at få noget smag. Foto: Mikkel Krogh
Nogle af sushistykk­erne i familiemen­uen kraevede et godt dyp i soyaen for at få noget smag. Foto: Mikkel Krogh
 ??  ?? Spydende med enten kylling eller laks var et af højdepunkt­erne i aftenens bestilling. Foto: Mikkel Krogh
Spydende med enten kylling eller laks var et af højdepunkt­erne i aftenens bestilling. Foto: Mikkel Krogh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark