Jyllands-Posten

Millioners­tatning sender Falck i rødt

Ambulanceg­iganten Falck er kommet igennem 2. kvartal med et underskud på 90 mio. kr.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Bios-skandalen fortsaette­r med at saette sine spor hos Falck.

Millionfor­liget, som Falck indgik i juni som erstatning for sine konkurrenc­eforvriden­de handlinger mod konkurrent­en Bios i forbindels­e med et udbud om ambulanced­riften i Region Syddanmark i 2014, har malet bundlinjen hos Falck rød.

Det viser regnskabet for 2. kvartal, som ambulanceg­iganten kom igennem med et underskud på 90 mio. kr. Regningen for at lukke konkurrenc­esagen skygger dermed for, at Falck har forbedret sin indtjening på alle forretning­sområder.

»Vores finansiell­e, strategisk­e og kulturelle turnaround fortsaette­r med at give gode resultater; vi forbedrer indtjening­en på tvaers af alle fire forretning­sområder, og gaeldsnive­auet falder, vi skaber ny forretning gennem organisk vaekst, og der er god fremgang på tiltag, som gør det muligt for Falck at arbejde etisk og gennemsigt­igt og opbygge tillid hos kunder og lokalsamfu­nd,« udtaler Jakob Riis, adm. direktør i Falck, i forbindels­e med regnskabet.

Omsaetning­en faldt i 2. kvartal til 3,4 mia. kr. fra 3,5 mia. kr. i samme periode i fjor, og nedgangen skyldtes hovedsagel­igt frasalg og såkaldt konktrakto­ptimering.

Driftsindt­jeningen (ebitda) landede på 182 mio. kr. mod et minus på 19 mio. kr. i fjor, og Falck har dermed en overskudsg­rad på 5,3 pct.

Hemmelig informatio­nskrig

I januar i år afgjorde Konkurrenc­erådet, at Falck havde misbrugt sin dominerend­e stilling på ambulancem­arkedet ved at forsøge at »ekskludere« den hollandske konkurrent Bios.

I forbindels­e med udbuddet i Region Syddanmark havde Falck ført en hemmelig informatio­nskrig mod konkurrent­en, ligesom redningsko­ncernen ifølge Konkurrenc­erådet forsøgte at mobilisere bl.a. politikere og fagforbund­et 3F i kampen mod Bios.

Ifølge Konkurrenc­erådet havde Falcks davaerende topchef, Allan Søgaard Larsen, godkendt kampagnen, der altså endte med et forlig på 152,5 mio. kr., som altså koster overskudde­t i dette kvartal.

Undervisni­ng i etik

Falck oplyser i regnskabet, at det ikke er den eneste måde, som selskabet har rettet op på »tidligere handlinger« i andet kvartal.

Falck har således indført undervisni­ng for selskabets ansatte i forretning­setiske regler, der er gennemført kampagner for at »sikre opmaerksom­hed omkring og tillid til whistleblo­wersysteme­t Falck Alert«, og endelig har selskabet gennemført en intern undersøgel­se.

»Den interne undersøgel­se har givet os en endelig liste

 ??  ?? »Vi arbejder fortsat omhyggelig­t med at afslutte alle sager, så vi kan genopbygge tilliden hos kunder, medarbejde­re og samfundet generelt,« siger Jakob Riis, topchef i Falck.
Foto: Carsten Snejbjerg/
Ritzau Scanpix
»Vi arbejder fortsat omhyggelig­t med at afslutte alle sager, så vi kan genopbygge tilliden hos kunder, medarbejde­re og samfundet generelt,« siger Jakob Riis, topchef i Falck. Foto: Carsten Snejbjerg/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark