Jyllands-Posten

»Det med at få ret til tidligere tilbagetra­ekning, det mener I alvorligt, ikke?«

Socialdemo­kratiet tager vaerdig tilbagetra­ekning fra arbejdsmar­kedet ekstremt alvorligt. Derfor skal vi gøre op med den langtrukne sagsbehand­ling, der finder sted i dag.

- CAMILLA FABRICIUS Medlem af Folketinge­t (S) jpaarhus@jp.dk

Det ser svaert ud, med et DF og et Radikalt Venstre, som indgik en utilstraek­kelig pensionsaf­tale med den davaerende borgerlige regering.

Når jeg bliver spurgt om min holdning til Socialdemo­kratiets ønske om at reformere vores danske pensionssy­stem, kommer jeg til at taenke på fire unge mennesker, der hjalp mig med plakatopha­engning under valget. Efter sommerferi­en skulle de tre af dem begynde i 3.G – alle med en ambition om at fortsaette på en videregåen­de uddannelse. Den fjerde – en rolig ung mand ved navn Niklas – ville vaere tømrer og gik derfor i laere som 16-årig.

Hans venner ser frem mod karakterer, fester og en fremtid, der stadig er befriende udefineret, mens han allerede har truffet sine valg og er gået i gang. Da vi tager en lille pause fra lygtepaele­ne, siger han halvt spørgende og halvt konstatere­nde:

»Det med at få ret til tidligere tilbagetra­ekning, det mener I alvorligt, ikke?«

Så fortaeller han om kollegaern­es smerter.

»Jeg elsker mit arbejde, men hvis jeg ikke kan klare det, til jeg bliver 72 år, så vil jeg have en reel mulighed for at stoppe tidligere, ikke som i dag,« fortalte Niklas.

Socialdemo­kratiet tager vaerdig tilbagetra­ekning fra arbejdsmar­kedet ekstremt alvorligt. Det handler om give de borgere, som er mest nedslidte, en rettighed, fremfor den langtrukne sagsbehand­ling, der finder sted i dag. En sagsbehand­ling, som stadig er en del af den aftale om seniorpens­ion, som det Radikale

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark