Jyllands-Posten

DR Drama satser på landsbydra­b og anklager om vold i familien

Der er mørke på vej til de tv-seere, der ser danske DR Dramaserie­r om søndagen.

- JAMILLA SOPHIE ALVI jamilla.s.alvi@jp.dk

DR Dramas serier er kendt verden over. Er man i tvivl, kan man blandt andet se avisen The Guardians kåring af det 21. århundrede­s bedste serier.

Her lå DR Drama-serien ”Forbrydels­en” på en flot 28.-plads. Laengere nede på listen ligger to andre DR Drama-serier, nemlig ”Broen”, der er placeret som nummer 45, mens ”Borgen” ligger på en 67.-plads.

I årevis var DR Drama synonymt med Piv Bernth, der for to år siden forlod DR – hun var kvinden bag ”Forbrydels­en”, ”Borgen”, ”Arvingerne” og ”Bedrag”. I dag hedder DR’s dramachef Christian Rank. Han er manden, der skal skabe indhold, der kan konkurrere med Netflix, HBO og den kommende gigant: streamingt­jenesten Disney +, og han har forkyndt, at DR Drama fortsaette­r traditione­n med mindst to store søndagsdra­maserier om året.

I år er det ”Fred til lands”, der har premiere søndag den 6. oktober 2019. Derefter kommer serien ”Når støvet har lagt sig”. Den lanceres i januar 2020 og er et såkaldt multiplotd­rama om otte meget forskellig­e mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter at et tragisk terrorangr­eb rammer Danmark.

Det tredje store fiktionsdr­amabud er ”En familiesag” instrueret af Pernille Fischer Christense­n, der har premiere i efteråret 2020 og fokuserer på en familie, der splittes af beskyldnin­ger om vold i hjemmet.

Ud over at have succes på de danske tv-skaerme er nogle af de mest populaere DR-dramaserie­r blevet vist i op imod 150 lande verden over. Det internatio­nale gennembrud for DR’s drama kom i 2002, da serien ”Rejseholde­t” modtog en Emmy, og den blev fulgt op allerede året efter, da ”Nikolaj og Julie” fik en Emmy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark