Jyllands-Posten

Ham, der bare står i baggrunden

Chris Lowe har vaeret den ene halvdel af Pet Shop Boys siden start-80’erne. Og keyboardsp­illeren har en veldefiner­et rolle udadtil.

-

Han står der bare. Spiller på sit keyboard. Gemmer øjnene bag store solbriller. Fortraekke­r ikke en mine.

Sådan er koncertops­kriften for Chris Lowe, som er den ene halvdel af britiske Pet Shop Boys.

Den yngre halvdel af duoen har altid holdt sig bagest, når popkaemper­ne optraeder live, mens Neil Tennant gik foran.

Og det er ikke ved et tilfaelde.

De to har ellers delt arbejdet i Pet Shop Boys ligeligt siden starten i 1981. Den umådeligt succesrige popduos dansable sange komponeres og skrives af begge parter, og de deltager sammen i interview.

Men når det gaelder optraedene­r, forholder Lowe sig helt apatisk.

Det var et koncept, som duoen tidligt tog til sig. Det kan blandt andet ses i musikvideo­erne til kaempehits som ”It’s A Sin”, ”Always On My Mind” og ”West End Girls”. I sidstnaevn­te går Chris Lowe bogstaveli­gt talt i ét med baggrunden.

»Vi opdagede, at der var noget over en, der sang, og en, der gjorde ingenting – bare kigge og så kigge vaek – der gav en haeslig spaending,« forklarede instruktør Eric Watson.

Gang i Pet Shop Boys

I starten af karrieren gav Pet Shop Boys ikke mange koncerter. Men de har siden taget revanche med meget spektakula­ere shows. I dag betegnes de som et meget visuelt orienteret band med stor sans for design og grafisk udtryk.

Det oplevede et dansk publikum senest i 2017 ved Tinderbox-festivalen. Her kvitterede musikblade­t Gaffa med seks stjerner for Chris Lowe og Neil Tennants optraeden i Tusindårss­koven ved Odense.

Selv er Chris Lowe oprindelig­t trombonesp­iller, og han studerede i sine unge år arkitektur på universite­tet i Liverpool.

Det fik dog en ende, da han tilfaeldig­vis mødte Neil Tennant i en hi-fi-butik i London, og Pet Shop Boys hurtigt blev et fuldtidsar­bejde.

Og det er det stadig. Duoen udgav en ny single i september og har netop varslet et nyt album og en stor turné i 2020. Chris Lowe, sanger, sangskrive­r, England

 ??  ?? Chris Lowe holder sig som regel i baggrunden, når de to popkaemper i Pet Shop boys optraeder live - og han baerer altid store solbriller. Arkivfoto: Apu Gomes
Chris Lowe holder sig som regel i baggrunden, når de to popkaemper i Pet Shop boys optraeder live - og han baerer altid store solbriller. Arkivfoto: Apu Gomes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark