Jyllands-Posten

Sådan spotter Veje nye talenter: »Jeg ved godt, det lyder maerkeligt«

10 skarpe til Erik Veje, der også tager saeson nummer 18 og 19 som cheftraene­r med i Århus Håndbold. Han regner dog ikke med at slå Alex Fergusons rekord i Manchester United.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

60-årige Erik Veje Rasmussen har netop forlaenget sin aftale med Århus Håndbold, så han forbliver cheftraene­r for klubben indtil sommeren 2022. Dermed er han klar til at tage både saeson nummer 18 og 19 med for den samme klub.

Alex Ferguson stod i spidsen for Manchester United i 26 år? Kan du nappe den rekord? »Hvis det handler om at vaere traener i Manchester United i 26 år, når jeg det nok ikke. Jeg har også svaert ved at forestille mig, at jeg kan slå den rekord i Århus Håndbold. Jeg tror også, det er noget andet at vaere manager for en stor fodboldklu­b, fordi det er en mere tilbagetru­kken rolle, mens man er mere på gulvet som håndboldtr­aener. Jeg har sagt . Men om det er min sidste kontrakt, aner jeg ikke. Det handler om at maerke efter. Lige nu går det godt, Jeg føler mig ikke for gammel. Jeg synes, det er sjovt, og jeg synes selv, jeg gør det godt og føler, at jeg har en god forbindels­e til dem, jeg traener. Og jeg føler mig godt tilpas og hjemme i klubben,« siger Erik Veje Rasmussen.

Hvordan har herreligae­n udviklet sig i perioden fra 2003 til i dag?

»Der er flere profession­elle klubber med større budgetter, flere penge generelt. Toppen er bredere, og den danske talentmass­e er også større. Der er flere dygtige unge spillere. I Århus Håndbold er vi gået fra at have en økonomi i toppen af ligaen til at ligge i den nederste del, så forudsaetn­ingen er en anden nu for klubben.«

Hvad er den største forskel på spillerne i ligaen fra 2003 og til i dag?

»Jeg fik et chok i den første saeson, fordi spillerne stort set ikke havde en taktisk bevidsthed. Der var ikke lavet aftaler helt til bunds i forsvaret. Det brugte jeg meget tid på det første år. Fysisk var der også stor forskel på de spillere, jeg havde traenet i Flensborg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark