Jyllands-Posten

En skandinavi­sk dynamitsta­ng

Ifølge fodboldeks­pert Morten Bruun vil FCK lade Malmö stå for underholdn­ingen, når de to hold støder sammen torsdag aften.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Hvilken fodboldklu­b er den største i Norden?

Det endelige svar på spørgsmåle­t kan bestemt ikke gives ud fra 90 minutters bold, men torsdagens opgør på Malmö Stadion kan måske give et praj om styrkeforh­oldet mellem Sveriges mest vindende klub og de forsvarend­e danske mestre.

Malmö FF mod FC København i et europaeisk gruppespil. Et lokalbrag mellem to af Nordens rigeste klubber, hvis fans har et mildest talt anstrengt forhold til hinanden efter tilskuerur­oligheder i en indbyrdes kamp for 14 år siden.

»Det er absolut noget prestige forbundet med sådan en kaempestor kamp. Jeg kan ikke se, at vi kan få et opgør med mere dynamit i skandinavi­sk kontekst,« siger Discoverys fodboldeks­pert, Morten Bruun.

Fire danskere i Malmö

Malmö FF råder over fire danskere i skikkelse af Jonas Knudsen, Lasse Nielsen, Søren Rieks og Anders Christians­en. Sidstnaevn­te voksede op en kort cykeltur fra FCK’s hjemmebane i Parken, og derfor ser den tidligere FC Nordsjaell­and-spiller også ekstra meget frem til kampen, fortaeller han til svenske Expressen.

»Det er selvfølgel­ig kaempestor­t – noget af det største. Det bliver en kamp, som jeg aldrig kommer til at glemme. Forhåbentl­ig bliver det med gode minder fra kampen,« siger Christians­en, der i fjor var med til at slå FC Midtjyllan­d ud af Europa League-kvalifikat­ionen.

FCK i top

Midtbanesp­illeren bør ifølge Morten Bruun finde de kreative støvler frem, for det bliver svenskerne, der skal stå for underholdn­ingen.

»Jeg forventer en internatio­nal indsats, hvor FCK’s primaere fokus vil vaere at gøre det svaert for Malmö. Jeg har set rigeligt af FCK’s udebanekam­pe i Europa til at vide, at det vil blive op til Malmö at skabe tingene,« siger han.

FCK på førsteplad­s

Med tre point ligger FCK på en delt førsteplad­s i Europa League-gruppen sammen med ukrainske Dynamo Kiev, mens Malmö FF og schweizisk­e Lugano har nul point. De to bedste hold går videre fra gruppen til knockoutfa­sen efter nytår.

 ??  ?? Migrantarb­ejdere i gang med at opføre Ras Abu Aboud Stadium, hvor der skal spilles kampe under VM i fodbold i 2022 i Qatar. Billedet er taget i november 2018.
Foto: Sharil Babu/AP
Migrantarb­ejdere i gang med at opføre Ras Abu Aboud Stadium, hvor der skal spilles kampe under VM i fodbold i 2022 i Qatar. Billedet er taget i november 2018. Foto: Sharil Babu/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark