Jyllands-Posten

Kansas vil vaere med på moden

Den danske producent af arbejdstøj indleder samarbejde med designere og et modehus.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Danske Kansas, som er kendt for arbejdstøj, vil nu også ind i modebilled­et. Selskabet lancerer en kollektion af modetøj sammen med designere og modehuset Samsøe & Samsøe.

I spidsen for lanceringe­n står en tidligere direktør i sportskonc­ernen Adidas, der for to år siden blev hentet til Kansas. Sammen med selskabets ejere har han lagt en ny strategi.

Kansas med hovedsaede i Odense har i årtier vaeret fokuseret på arbejdstøj. Selskabet blev i 2015 overtaget af erhvervsfo­lkene Christian Dyvig og Michael Hauge Sørensen, der er hovedaktio­naerer. Selskabet indgår i den svensk-danske koncern Fristads Kansas Group.

Kansas er dog atter blevet et selvstaend­igt brand, og det markeres med en satsning på syv helt nye kollektion­er. Både inden for arbejdstøj, mode og såkaldt livsstilso­rienteret tøj.

»Kansas er kendt gennem generation­er. Vi har brug for et udvide det, som vi allerede gør godt. Det gaelder bl.a. jagten på også at få flere yngre kunder med,« siger adm. direktør Thomas Schwartz.

Han blev hentet til Kansas fra en stilling som nordisk salgsdirek­tør for sportsgiga­nten Adidas. Netop det selskab markerer sig ud over det klassiske sportstøj også med mode.

»Vores hovedfokus er på at udfordre de eksisteren­de standarder for arbejdstøj, så vi rammer de nye trends og tendenser. Vi er i en brydningst­id, hvor arbejdstøj og mode flyder sammen,« mener Thomas Schwartz.

Hans mål er, at selskabet igen skal erobre positionen som markedsled­er for arbejdstøj. Den danske Mascotkonc­ern har haft hastig vaekst, mens Kansas har kaempet med udfordring­er. De største markeder for Kansas er Danmark og Tyskland.

 ??  ?? Thomas Schwartz kom til Kansas fra Adidas-koncernen. Foto: Laura Bisgaard Krogh
Thomas Schwartz kom til Kansas fra Adidas-koncernen. Foto: Laura Bisgaard Krogh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark