Jyllands-Posten

Dansk børnelaege bliver topchef for milliardko­ncern i Schweiz

Flemming Ørnskov stod i spidsen for en medicinalf­usion til 400 mia. kr. Nu skal han vaere førstemand i en global hudplejeko­ncern.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Danske Flemming Ørnskov skal lede en milliardko­ncern, som med hovedsaede i Schweiz er globalt førende inden for produkter til hudpleje og -sygdomme. Selskabet er overtaget af et konsortium med kapitalfon­den EQT i front.

Flemming Ørnskov var fra 2013 og indtil tidligere i år chef for det irske medicinals­elskab Shire og gennemført­e en lang raekke opkøb. Shire blev tidligt i 2019 solgt i en handel til 400 mia. kr. med japanske Takeda som overtager. Den danske topchef fratrådte kort derefter og er nu klar til opgaven i Schweiz.

EQT og et arabisk investerin­gsselskab i Abu Dhabi gav i maj 2019 sammen med andre investorer et tilbud om at overtage Nestlé Skin Health. I forhandlin­gerne tilbød køberne at overtage selskabet fra Nestlé-koncernen for en pris på 10,2 mia. schweizerf­ranc – ca. 67 mia. kr. Handlen er nu gennemført, og derfor saettes en ny ledelse ind.

Hudplejese­lskabet med hovedsaede i Schweiz blev skabt i 1981 under navnet Galderma og har vaeret helejet af Nestlé siden 2014. Selskabet saelger forskellig­e former for produkter inden for hudpleje, både til medicinsk brug og direkte til forbrugere. Selskabets omsaetning var i fjor på ca. 18 mia. kr., og det har 5.000 ansatte globalt.

Den tidligere chef i Galderma, Stuart Raetzman, har stået i spidsen for at få selskabet solgt ud af Nestlé-koncernen og traeder nu ind i bestyrelse­n for hudplejevi­rksomheden. I forbindels­e med handlen skifter selskabet navn tilbage til Galderma.

Ser fortsat vaekst

Ud over medicinalk­oncernen Shire har Flemming Ørnskov i karrieren bl.a. haft chefposter i Bayer-koncernen, Lifecycle Pharma A/S samt Novartis.

»Ledelsen og holdet i Nestlé Skin Health har gjort et staerkt arbejde ved at skabe en virksomhed med høj vaekst og en ledende position i markedet,« udtaler Flemming Ørnskov i en pressemedd­elelse om det nye job.

Flemming Ørnskov fastslår samtidig, at han ser gode muligheder for fortsat vaekst med selskabet på egne ben uden for Nestlé.

Med sig i ledelsen for Galderma får han som finansdire­ktør tyske Thomas Dittrich, der også havde denne post i Shire.

Kapitalfon­den EQT, som står bag Galderma-overtagels­en, er desuden hovedaktio­naer i bl.a. de danske selskaber Flying Tiger Copenhagen, Huscompagn­iet og Fertin Pharma.

EQT var tidligere hovedaktio­naer i det danske legetøjsel­skab Top-Toy, som gik konkurs ved indgangen til 2019.

 ??  ?? Flemming Ørnskov, der er uddannet børnelaege, skal til Schweiz som chef for Galderma, der er købt ud af Nestlé. Arkivfoto: Niels Hougaard
Flemming Ørnskov, der er uddannet børnelaege, skal til Schweiz som chef for Galderma, der er købt ud af Nestlé. Arkivfoto: Niels Hougaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark