Jyllands-Posten

Regeringen ruster sig til brexit og afsaetter 31 mio. til toldkontro­l

Den voksende risiko for et såkaldt hårdt brexit får regeringen til at afsaette penge til bl.a. kontrol af britiske varer.

- JESPER HØBERG jesper.hoberg@finans.dk

Det danske toldvaesen er i fuld gang med at forberede sig på risikoen for, at Storbritan­nien må forlade EU uden en aftale, og regeringen vil nu afsaette yderligere 31 mio. kr. til Toldstyrel­sen på naeste års finanslov.

Det fremgår af et notat fra Skattemini­steriet.

Et tilsvarend­e beløb er ifølge notatet brugt i 2019 på bl.a. at ansaette 50 medarbejde­re, der skal vaere klar til at håndtere en stigning i arbejdsbyr­den på toldområde­t, ligesom der er brugt ressourcer på en såkaldt brexithotl­ine og på rådgivning af små og mellemstor­e virksomhed­er, der handler med Storbritan­nien i dag.

Øget kontrol

Ifølge notatet er der en tiltagende risiko for et ”no deal”brexit, der vil medføre »vaesentlig­e forstyrrel­ser«, og regeringen følger udviklinge­n nøje, hedder det.

Et såkaldt hårdt brexit uden en aftale med EU vil bl.a. medføre, at britiske varer skal kontroller­es for overholdel­se af faelles EU-standarder og -regler, herunder toldregler og regler om fødevaresi­kkerhed.

Premiermin­ister Boris Johnsen sagde onsdag, at Storbritan­nien forlader EU den 31. oktober 2019 med eller uden en aftale, og ifølge notatet vil Skatteforv­altningen, som Toldstyrel­sen er en del af, forhøje sit beredskab omkring den 31. oktober.

Den saerlige brexit-bevilling til Toldstyrel­sen indgår i regeringen­s samlede forslag om at tilføre 1,65 mia. kr. ekstra til skattevaes­enet, end der var lagt op til i de forudsatte budgetter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark