Jyllands-Posten

»Selvfølgel­ig tager jeg mine opgaver seriøst. Men det er bare et arbejde«

Mads Skovlund fra Nordea står i spidsen for arbejdsgiv­erne ved finanssekt­orens forhandlin­ger om en overenskom­st.

- JETTE AAGAARD jette.aagaard@finans.dk

Bankdirekt­ør Mads Skovlund har naesten altid en halv liter Pepsi Max med sig. Det bliver der grinet lidt ad rundt om i Nordea, fortaeller den 42-årige jakkesaetk­laedte mand, der har det overordned­e ansvar for storbanken­s danske privatkund­er. Han tager det ikke selv så tungt. Han har bare aldrig fået laert at drikke kaffe.

Mads Skovlund går med lange, målrettede skridt. Det er sådan, han har nået Nordeas topledelse i en ung alder. Ikke fordi det var planen.

Da han var 22 år, begyndte han som studenterm­edhjaelper, og bortset fra en afstikker på få måneder i Nykredit har han vaeret i banken siden. De seneste 12 år i lederstill­inger, hvor han har vaeret med til at købe krak-resterne fra Roskilde Bank og Fionia Bank og ledet flere udviklings­projekter.

Undervejs har han vaeret meget bevidst om sin alder; om at han oftest var langt yngre end de andre ledere, som han faktisk var chef for.

Mads Skovlund tøver med at kalde sig for ambitiøs.

Til gengaeld er han med egne ord en »sucker for citater« og peger på et af McDonald’s-koncernens kendte ordsprog: Hvis du er dygtig nok, så er du gammel nok.

Det rammer hans filosofi meget godt, synes han.

Mads Skovlund er opvokset i Ganløse nord for København. Det er på en måde her, bankdirekt­ørens afhaengigh­edsforhold til sukkerfri cola stammer fra. Som syvårig legede han Star Wars med vennerne på villavejen. Hockeystav­e gjorde det ud for lyssvaerd, og et forfejlet slag ryddede Mads Skovlunds overmund for fortaender.

Smilet er af plastik

Han fortaeller grinende om, hvordan han forventnin­gsfuld løb hjem til sin mor med taenderne i munden, for han plejede jo at få penge, når han tabte en maelketand.

Men denne gang var det ikke maelketaen­der, der var tabt. I stedet fik Mads Skovlund et smil komponeret af plasticimp­lantater. Mads Skovlund havde fået at vide, at plastikken ville tage farve af varm kaffe, og selvom han ikke laengere tror på det, har han vaennet sig til at få sin koffein fra litervis af Pepsi Max-sodavand.

Nordea-direktøren er blevet formand for Finanssekt­orens Arbejdsgiv­erforening.

Hans første store opgave bliver de kommende overenskom­stforhandl­inger, der begynder ved årsskiftet og omfatter ca. 65.000 medarbejde­re og 170 virksomhed­er.

I Nordea er han i gang med opgaven med at forbedre en kundetilfr­edshed, der mere eller mindre er faldet siden 2011. Han forventer, at opgaven ikke bliver nem. Kunderne er påvirkede af bankens indblandin­g i hvidvasksa­ger, indblandin­g i udbytteska­tteskandal­er og skattespek­ulation i Panama Papers. Hans livsindsti­lling er dog, at det nok er en udfordring, men ikke noget, der for alvor er svaert.

Han har det med arbejde, som Michael Laudrup har udtrykt det om fodbold: Af alt det, der ikke er vigtigt her i livet, så er dét det allervigti­gste.

»Selvfølgel­ig tager jeg mine opgaver utroligt seriøst. Jeg tager det ekstremt alvorligt. Men det er bare et arbejde. Der er andet, der går foran,« siger han.

Familien faldt sammen

Han oplevede sin største krise som 29-årig, da familieliv­et med hans tidligere kaereste brød sammen. På det tidspunkt var deres søn blot halvandet år:

»Det var svaert, rigtigt svaert. Der stod jeg med en taske og kiggede ud over Damhussøen og taenkte: Hvad gør jeg nu?«

Mads Skovlund bor på Frederiksb­erg med sin kaereste, Tina Braendesko­v Andersen, som også arbejder i banken. Han mødte hende i en taxa på vej til en fest, hvor hun skulle smugles ind. På Frederiksb­erg bor også Mads Skovlunds 14-årige søn, og parrets datter på tre år.

 ??  ?? Mads Skovlund, ny formand for Finanssekt­orens Arbejdsgiv­erforening, fik som dreng et smil af plastic. Hans rigtige taender blev ødelagt under en leg på villavejen. Foto: Nordea
Mads Skovlund, ny formand for Finanssekt­orens Arbejdsgiv­erforening, fik som dreng et smil af plastic. Hans rigtige taender blev ødelagt under en leg på villavejen. Foto: Nordea

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark