Jyllands-Posten

Tranbjergs­kolens udearealer skal forbedres

En ny forening under navnet Tranbjerg Børnenes Venner vil bl.a. arbejde for, at Tranbjergs­kolens udeområder bliver renoveret.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

I Tranbjerg er frivillige foraeldre fra lokalområd­et gået sammen og har dannet støtteorga­nisationen Tranbjerg Børnenes Venner. Foreningen arbejder for at forbedre facilitete­rne for samvaer, leg og laering for børn og unge.

Det drejer sig bl.a. om renovering af udearealer­ne på Tranbjergs­kolen.

»Den nye støttefore­ning udspringer af et initiativ fra skolebesty­relsen om at skabe forbedrede udemiljøer og laeringsmi­ljøer til vores børn og unge,« siger Helle Degn, formand for bestyrelse­n i Tranbjerg Børnenes Venner.

I 2014 blev Grønløkkes­kolen og Tranbjerg Skole sammenlagt til Tranbjergs­kolen. I dag har skolen to afdelinger, en til indskoling­en og en til udskolinge­n. Siden sammenlaeg­ningen har skolen haft svaert ved at finde penge til renovering af både ude- og indeareale­r. Derudover har Tranbjergs­kolen i dette budgetår et underskud på 3,4 mio. kr. på specialund­ervisnings­området, hvilket gør det svaert at få pengene til at raekke.

»Lige nu er det sådan, at hvis noget går i stykker, skal det hellere rives ned, end det skal renoveres. Det er den tanke, vi synes, er forkert. I forbindels­e med sammenlaeg­ningen har man stået med to skoler, som har haft 0.-10. klasser til nu at have separate afdelinger til indskoling og udskoling. Udeområder­ne er ikke beregnet til de aldersgrup­per, der rent faktisk går på afdelinger­ne,« siger Helle Degn.

Foreningen­s fokus

Bestyrelse­n i Tranbjerg Børnenes Venner består af et forretning­sudvalg med seks medlemmer samt repraesent­anter fra hhv. skolebesty­relsen, sfo-rådet og skolens medarbejde­re. Den nye forening vil først og fremmest have fokus på renovering­er af skolen, men vil også fremover se på udviklinge­n af andre facilitete­r for børn og unge i området.

»Det er klart, at vi også gerne vil høre fra andre, som ligger inde med gode idéer til, hvad vi traenger til for at styrke faellesska­bet i Tranbjerg,« siger Helle

Degn.

I forbindels­e med renovering­erne af skolens arealer arbejder foreningen ud fra helhedspla­nerne for skolens to afdelinger:

»Der er jo allerede nogle tanker om, hvordan de forskellig­e skolegårde bedst kan udnyttes, så de bliver alderssvar­ende, og de kan vedligehol­des uden kaempemaes­sige omkostning­er.

Dem har vi selvfølgel­ig taget med i vores betragtnin­ger, og så skal vi se, hvor langt midlerne raekker,« siger Helle Degn.

Foreningen vil bl.a. samle penge ind ved at søge støtte fra forskellig­e fonde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark