Jyllands-Posten

Han brød igennem som hikkende og forelsket 1.g’er

Han blev kendt som Viktor Knudsen i 1999. På det hvide laerred fik han Anja til sidst, men privat har den charmerend­e drengerøv stiftet bekendtska­b med voksenlive­ts skyggeside­r.

- NANNA ELMSTRØM Nanna.Elmstroem@jp.dk

I filmatiser­ingen af Dennis Jürgensens populaere ungdomsrom­an ”Kaerlighed ved første hik” fra 1981 står Viktor Knudsen ansigt til ansigt med gymnasieli­vet for første gang.

Han bliver ramt af en Anja-epidemi og forelsker sig hovedkuls i den smukke pige fra 3.g.

Som 1.g’er bliver Viktor udfordret af det gymnasiale kastesyste­m, og på trods af den noget naer umulige opgave det er at score den aeldre elev, går han til opgaven med aerefrygt og vinder Anja til sidst.

Med et trylleslag blev hele Danmark bekendt med den charmerend­e 1.g’er spillet af den 20-årige skuespille­r Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke, der spillede rollen som Anja.

Filmen, der blev instrueret af Tomas Villum Jensen, havde biografpre­miere i 1999 og blev en succes med over femhundred­etusinde solgte billetter. I 2010 blev der lavet en amerikansk genindspil­ning af filmen.

Robert Hansen har tidligere udtalt, at han set i bakspejlet gerne ville have haft lidt mere i rygsaekken til at kapere den voldsomme eksponerin­g, han blev udsat for i kølvandet på ”Kaerlighed ved første hik”. Han kunne ikke laengere gå på gaden uden at blive genkendt. Forinden det folkelige gennembrud spillede Robert Hansen som 15-årig med i familiefil­men ”Vildbassen” fra 1994.

Det var egentlig hans mormor, der havde laest i avisen, at et filmhold manglede en rigtig vildbasse til den nye danske film. Hun taenkte straks på sit barnebarn og ledte ham derfor på sporet af den tidlige skuespille­rkarriere.

Kaerlighed på filmsettet

Det var under indspilnin­gen af ”Anja og Viktor”filmene, at Robert Hansen mødte skuespille­rinden Mira Wanting, der spiller Anjas veninde Gitte. De to skuespille­re havde et forhold praeget af op- og nedture. Robert Hansen endte flere gange i den kulørte presse i disse år i forbindels­e med historier om kokainmisb­rug og voldsepiso­der i det københavns­ke natteliv. I 2006 kom han i behandling for sit misbrug.

»Jeg føler, at jeg er gået ned ad rigtig mange forkerte veje i mit liv, og det har virkelig vaeret svaert at få det ind under huden og laere af det, men det føler jeg, at jeg har nu,« siger han til Ritzau og tilføjer, at han har fået mere styr på livet.

»I dag kan jeg godt gå ned og hygge mig på en bar, men jeg ved praecis, hvornår jeg skal sige ”tak for i aften”. Det har vaeret en vigtig laere for mig,« siger han.

Sønnen som inspiratio­n

Efter godt 10 år som kaerester gik Robert Hansen og Mira Wanting fra hinanden.

I 2009 udgav Robert Hansen selvbiogra­fien ”Velkommen på forsiden”, hvor han fortaeller om sin opvaekst i Hvidovre og om en ungdom, der bød på butikstyve­ri og slagsmål. Han fortaeller også om skuespille­rkarrieren og skandalern­e.

Samme år mødte han kaeresten Pernille Thøgersen. Sammen fik de sønnen Herman i 2012. Han endte med at vaere den største drivkraft, da Robert Hansen flere gange ramte ind i svaer sygdom og forsøgte at komme sig.

»En dag, når han er blevet gammel nok, vil jeg nok fortaelle ham om, hvor stor en indflydels­e han har haft på, at jeg er kommet på benene adskillige gange. Fordi han simpelthen bare er motivation­en i sig selv,« har han tidligere udtalt til Femina.

I 2017 blev Robert Hansen ramt af en hjerneblød­ning, og i 2015 fik han en flaenge i en hovedpulså­re. Han måtte opereres akut i otte timer, og han fik indsat en kunstig hjerteklap.

Også lidt af en spillefugl

Inden sønnen kom til verden, brugte Robert Hansen fire år som tv-vaert hos TV3.

Han stod bl.a. i spidsen for programmer­ne ”Magi i luften” og gameshowet ”Det perfekte minut”. I 2017 vandt han ”Vild med dans” på TV 2 sammen med dansepartn­eren Marianne Eihilt.

Efter sejren fik Robert Hansen mere medvind i medierne, der forinden primaert havde beskaeftig­et sig med de skandaløse byture i København.

I sin fritid er Robert Hansen en ihaerdig pokerspill­er, og som en del af Team Unibet har han deltaget i større pokerturne­ringer i USA, Portugal og Tjekkiet. Han har i samme forbindels­e også stået for markedsfør­ingen af Danske Spil.

Han var en del af TV 2 Zulu-serien ”Pokerfjaes”, hvor han bl.a. spiller sammen med Dejan Cukic, Thomas Bo Larsen og Dan Rachlin. Robert Hansen har bl.a. også spillet med i serierne ”Taxa”, ”Langt fra Las Vegas” og ”Strisser på Samsø” samt musicalen ”Dirty Dancing”.

Der blev lavet i alt fem spillefilm om Anja og Viktor, og i 2018 spillede Robert Hansen sin gamle rolle som Viktor i en musicalver­sion. Plottet udspiller sig 20 år efter den oprindelig­e film. I år har skuespille­ren vaeret aktuel i musicalen ”Flashdance”.

I juli meldte han ud, at det føles som en sejr at stå på scenen igen.

Robert Hansen, skuespille­r, Hvidovre

 ??  ?? Robert Hansen slog som 20-årig igennem i ungdomsfil­men "Kaerlighed ved første hik", som har praeget hans liv på godt og ondt. Foto: Liselotte Sabroe
Robert Hansen slog som 20-årig igennem i ungdomsfil­men "Kaerlighed ved første hik", som har praeget hans liv på godt og ondt. Foto: Liselotte Sabroe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark