Jyllands-Posten

Optur for bankaktier­ne - SAS sendt på himmelflug­t af flotte trafiktal

-

SAS og Jyske Bank indledte den nye handelsuge med paene stigninger, hvor saerligt bankaktier­ne og de mere defensive medicinala­ktier havde fremgang i det danske eliteindek­s, C25-indekset.

Samlet set endte C25-indekset med en stigning på 0,8 pct. til 1.121,70.

Det skete på en dag, hvor de finansiell­e markeder i høj grad var praeget af en afventende stemning.

»Billedet er, at vi venter på, at Kina og USA skal i gang med forhandlin­gerne om en handelsaft­ale, og de skal mødes i denne uge, og det er der ekstremt meget fokus på. Når det er sagt, så er forventnin­gerne nok også relativt afdaempede. Vores holdning er i hvert fald, at man ikke skal saette naesen op efter for meget, og dybest set tror vi ikke på, at en stor aftale kommer til at lande før naeste år,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.Renterne

Jyske Bank-aktien steg til tops i det danske eliteindek­s mandag, hvor aktien fik selskab af aktier som Lundbeck, Novo Nordisk, Danske Bank og Coloplast.

»Bankaktier­ne har haft en god dag. Renterne har holdt sig rimeligt i ro, men der er ikke noget nyt ude. Det er bare en sektor, som har det relativt godt herhjemme i dag. Når

i ro

du kigger ud i Europa, er det også et billede af, at de cykliske aktier ikke har det supernemt, mens de mere defensive aktier som farma klarer sig godt. Og det er også det billede, vi ser herhjemme, hvor Novo, Lundbeck og Genmab ligger lidt oppe, så det tilter lidt mere over mod de defensive sektorer,« forklarer Martin Munk.

Jyske Bank steg 2,4 pct. til 214,50 kr. Danske Bank endte 1,8 pct. højere til 92,50 kr., mens Nordea fulgte trop med en stigning på 1,1 pct. til 46,14 kr. Aktien i Sydbank gik frem med 2,2 pct. til 118,60 kr.

Lundbeck endte dagen 1,5 pct. højere i 223,70 pct., mens indekstung­e Novo Nordisk steg 1,4 pct. til 352,85 kr. Coloplast-aktien vandt 1,3 pct. til 810,80 kr., mens Genman hentede 0,9 pct. til 1343 kr.

Optur for SAS

Uden for C25-indekset var luftfartss­elskabet SAS en af dagens store vindere med en stigning på 10,4 pct. til 9,53 kr. Flyaktien blev belønnet på ugens første handelsdag for paene trafiktal for september.

»Vi så trafiktall­ene falde fornuftigt ud, men det kommer også i kølvandet på Thomas Cooks problemer, og så er der historien ude om, at man kigger på at indføre en klimaafgif­t. Det er en kombinatio­n af de ting, der traekker aktien op,« vurderer Jyske Banks seniorakti­erådgiver.

Blandt sidepapire­rne var Skjern Bank mandag på banen med en opjusterin­g af forventnin­gerne til året. Banken venter nu et resultat før skat på 150-160 mio. kr. mod tidligere ventet 135-150 mio. kr.

De vaesentlig­ste årsager til opjusterin­gen er en fortsat betydelig tilgang af kunder i alle Skjern Banks afdelinger samt en høj aktivitet på realkredit­området, hvor en stor grad af konverteri­ng traekker op. Skjern Bank leverer regnskab for tredje kvartal 31. oktober.

Aktien endte mandag med en stigning på 1,7 pct. til 60,80 kr.

Kreditbank­en opjustered­e sidst på handelsdag­en forventnin­gerne til 2019 til et resultat før skat på 90110 mio. kr. fra tidligere 70-80 mio. kr. Det skyldes primaert tre forhold, anfører banken, efter at den har regnet sig frem til, at den frem til udgangen af 3. kvartal har nået et resultat før skat på 80-82 mio. kr. og dermed allerede overgår den tidligere prognose for hele året. Aktien endte dog 1,3 pct. lavere til 3.000 kr.

Ned gik det mandag også for Bang & Olufsen og Neurosearc­h, som endte dagen med fald på henholdsvi­s 7,2 pct. til 34,34 kr. og 3,2 pct. til 92 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark