Jyllands-Posten

Overlaeger: Sparerunde rammer ekstra hårdt

Det er urimeligt at hospitalet i Silkeborg skal spare på det ambulante område, mener overlaeger­ne.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

nyudrednin­g i sker i Silkeborg.

»Vi kan kun spare på lønkroner. Derfor vil der skulle skaeres på personalet, og det vil give laengere ventetid for patientern­e,« siger overlaege Henning Glerup, Diagnostis­k Center. regionen

Uenighed om aftale

Ifølge Ulrich Fredberg, som er ledende overlaege på Diagnostis­k Center, giver et pålaeg om ekstra interne besparelse­r på 5,5 mio. kr. i lokale budgettilp­asninger i Diagnostis­k Center, også udfordring­er.

»Med den tidligere hospitalsl­edelse var der lavet aftale om, at man ville opnormere primaert i vores rygcenter. Men så blev den davaerende hospitalsl­edelse sidste år fyret, inden vi kunne selv finansiere­t stillinger­ne, svarende til godt 3 mio. kr. årligt i mellemtide­n. Men der er i budgetlaeg­ningen for 2016, 2017, 2018 eller 2019 ikke tilført midler, fremgår det.

»Hospitalsl­edelsen har derfor bedt DC fortsaette med selv at finansiere aktivitete­rne og ansaettels­erne i rygcentere­t inden for det samlede budget. Behovet for besparelse­r i DC ud over andelen af Hospitalse­nhed Midt-spareplane­n i 2020 afhaenger blandt andet af antallet af vakante stillinger i 2020. Som naevnt er ubalancen i 2019 på 2-3 mio. kr.,« skriver Anders Kühnau.

Overlaeger­ne på Regionshos­pitalet Silkeborg undrer sig over, at administra­tionen i Region Midtjyllan­d i sit oplaeg til dagens budgetforh­andlinger ikke har naevnt de økonomiske udfordring­er i Silkeborg. I forslag til Budget 2020 naevnes alene de saerlige udfordring­er for Aarhus Universite­tshospital (AUH) og udfordring­er for Regionshos­pitalet Randers og Regionshos­pitalet Horsens. Administra­tionen skriver, at de to regionshos­pitaler begge har økonomiske udfordring­er af strukturel karakter.

»Begge hospitaler har høj produktivi­tet, der i kombinatio­n med stigende patientakt­ivitet gør det svaert at opnå økonomisk balance,« fremgår det.

Overlaeger­ne i Silkeborg haefter sig omvendt ved, at Regionshos­pitalet Silkeborg på det medicinske område siden 2007 vaeret udpeget til at vaere Center of Excellence.

»Det vil sige udvikle optimale patientfor­løb. De tiltag, som er udviklet under Center of Excellence-tanken har på adskillige områder medført langt faerre indlaeggel­sesdage for patientern­e,« skriver overlaeger­ne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark