Jyllands-Posten

Syv høringssva­r har ikke aendret på prestigefy­ldt kongreshot­el i Aarhus Ø

Aarhus Byråd skal onsdag tage endelig stilling til et kongreshot­el for 1,5 mia. kr. med plads til 2.000 konference­gaester, 500 vaerelser og en bar i 76 meters højde.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Der skal taenkes parker og andre opholdsste­der i stedet for huse og boliger ind i planerne for Aarhus Ø’s Pier 4, hvor et kommende kongreshot­el til 1,5 mia. kr. skal opføres. Byggeriets højeste punkt på 75,5 meter er så højt, at det skygger og forringer udsigten for naboer. Og hvor skal de unge vaere, når hele Pier 4 bliver plastret til med store byggerier?

Opfordring­en, meningstil­kendegivel­serne og spørgsmåle­t er blandt i alt syv bemaerknin­ger, Aarhus Kommune har modtaget fra borgere, myndighede­r og foreninger i høringsper­ioden for det kommende kongreshot­el i Aarhus Ø.

Men ingen af synspunkte­rne har givet Teknik og Miljø anledning til at aendre i lokalplane­n for projektet, der er udarbejdet af Anpartssel­skabet Bassin 7 med bygningsud­vikler Rune Kilden og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen i spidsen.

Parker og ophold på taget

Dermed skal byrådet onsdag beslutte den endelige lokalplan, som baner vej for et center med plads til ca. 2.000 konference­gaester, 500 vaerelser og 3.500 koncertgae­ster. I hotellet bliver der anlagt en café i 20 meters højde med udendørs servering, hvor der bliver offentlig og gratis adgang. Der bliver der også adgang til toppen af hotellet, hvor der i ca. 75,5 meters højde etableres en udkigspost med en bar, og i stueplan skal der bl.a. vaere restaurant­er.

Til ønsket om flere parker og opholdsste­der, svarer Teknik og Miljø bl.a., at der i planen allerede er taenkt parker og opholdsste­der ind, idet der er sikret adgang for offentligh­eden til beplantede opholdsare­aler på byggeriets tagflader.

Afdelingen mener samtidig ikke, at det medfører vaesentlig­e ekstra gener for naboerne, at kommunen i den kommende lokalplan har tilladt et højere byggeri, end det er tilladt i den nuvaerende lokalplan. Og for de unge rummer helhedspla­nen for Pier 4 ifølge Teknik og Miljø god plads til bylivsfunk­tioner som et teater og et havnebad, der tilgodeser unges behov i naerområde­t.

Lokalplano­mrådet er på ca. 9.370 kvm og beliggende ved Irma Pedersens Gade, Bernhardt Jensens Boulevard og Bassin 7. Når kongreshot­ellet efter planen står klar i 2022, vurderer Teknik og Miljø, at det vil »kunne traekke gaester og turister til Aarhus og understøtt­e virksomhed­erne i Aarhus, herunder turisterhv­ervet«.

40 almene boliger droppet

Flere partier har på et tidligere byrådsmøde udtrykt skepsis over, at kongreshot­ellet vil gå ud over opførelsen af almene boliger.

Byggefelte­t til kongreshot­ellet har nemlig vist sig at vaere for lille til at sikre både det ønskede antal gaester samt byliv i stueetagen ud for

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark