Jyllands-Posten

MERE OVERVÅGNIN­G

-

På mindst seks punkter vil regeringen skrue op for overvågnin­gen i Danmark:

300 ekstra overvågnin­gskameraer, som politiet kan saette op på eget initiativ overalt i landet, hvor det vurderes at vaere nødvendigt.

Muligheder­ne for at overvåge offentlige rum skal udvides, så der også må opsaettes overvågnin­g på offentlige steder med almindelig faerdsel og ikke kun på privat grund.

Politiet får penge til fire mobile overvågnin­gsvogne, der kan overvåge i realtid, og som kan saettes ind i forbindels­e med alvorlige haendelser.

Alle private og myndighede­rs overvågnin­gskameraer skal registrere­s i ét samlet register, så politiet ved, hvor de haenger.

Både politiet og PET skal i »ekstraordi­naere situatione­r« kunne overtage al tv-overvågnin­g i hele Danmark og overvåge i realtid.

Politiet skal kunne opbevare alle resultater fra automatisk­e nummerplad­escanninge­r i 60 dage. I dag skal data som udgangspun­kt slettes efter et døgn, hvis ikke den er en del af en målrettet politiinds­ats.

Kilde: Berlingske/ritzau

impulsiv kriminalit­et. Der findes ikke studier, der viser effekt af overvågnin­g i forhold til impulsiv kriminalit­et, som typisk kan vaere slagsmål eller overfald i nattelivet,« forklarer Hans Peter de Place, forebyggel­seskonsule­nt i Det Kriminalpr­aeventive Råd.

Støttepart­ier kritiserer mere overvågnin­g

Mette Frederikse­n erkendte onsdag i et interview med Berlingske, at der tale om et meget stort skridt, som øger overvågnin­gen, men det skyldes ifølge statsminis­teren, at en hård kerne af forhaerded­e kriminelle og bandemedle­mmer er stadigt mere voldsparat­e. Hun henviste bl.a. til, at der alene i år har vaeret 13 eksplosion­er i København, og at hele vores »samfundsmo­del står på spil«.

»Vi går ret langt nu med en massiv udvidelse af overvågnin­g, fordi det har vist sig at vaere et meget effektivt redskab,« sagde Mette Frederikse­n.

Regeringen­s støttepart­ier, De Radikale og Enhedslist­en, tog onsdag skarp afstand fra planen om øget overvågnin­g.

Dermed tyder meget på, at regeringen skal have sin sikkerheds­pakke vedtaget hen over midten. Både V, K og DF tog godt imod forslaget.

 ??  ?? Politiet i Aalborg har efter britisk forbillede samlet al overvågnin­g fra overvågnin­gskameraer i én central. I Aalborg overvåges bl.a. Jomfru Ane Gade og flere andre områder i byen. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh
Politiet i Aalborg har efter britisk forbillede samlet al overvågnin­g fra overvågnin­gskameraer i én central. I Aalborg overvåges bl.a. Jomfru Ane Gade og flere andre områder i byen. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark