Jyllands-Posten

Hun er en mester i forbrugerr­et

Lene Pager Kristensen var på fransk visit i Østre Landsret, før hun blev hentet til Højesteret.

- MORTEN PIHL

Det hører til sjaeldenhe­derne, at en højesteret­sdommer bliver rekruttere­t til stillingen efter kun ni måneders arbejde i landsrette­n, men det var ikke desto mindre tilfaeldet, da Lene Pagter Kristensen blev højesteret­sdommer i 1997 – en post, hun har siddet på siden.

Hun voksede op i Nykøbing Falster, hvor faren var advokat, men Lene Pagter Kristensen begyndte at laese sociologi, før hun skiftede spor og selv kastede sig over juraen og i 1974 fik sin juridiske embedseksa­men.

Hun blev fuldmaegti­g i Justitsmin­isteriet samme år og indledte karrieren som dommer i 1985. Hun var dommer i Københavns Byret frem til 1995, og året efter blev hun landsdomme­r i Østre Landsret.

Ved siden af hovedbeska­eftigelsen har hun arbejdet som lektor ved Københavns Universite­t i formueret og forbrugerr­et, og netop forbrugerr­etten er hun kendt for at vaere specialist i. Den viden har hun og forbrugern­e og forretning­sdrivende bl.a. draget nytte af som formand for Forbrugerk­lagenaevne­t i perioden 1991-2007.

En raekker poster

Det går i øvrigt igen som en rød tråd i hendes karriere, at hun har siddet mange år som formand og naestforma­nd i forskellig­e naevn.

Hun var f.eks. formand for Klagenaevn­et vedrørende Domaenenav­ne i perioden 2000-20015, naestforma­nd i Arbejdsret­ten i perioden 2002-2013 og naestforma­nd og formand i Tjenestema­ndsrettern­e i perioden 1998-2019.

Derudover har hun som formand for Dommerudna­evnelsesrå­det i perioden 2007-2011 haft til opgave at forsøge at sikre en bredere rekrutteri­ng af dommere til domstolene, så stillinger­ne som dommere ikke alene besaettes med jurister fra Justitsmin­isteriet og domstolene, men også med f.eks. advokater og jurister fra universite­terne.

Hun har derudover vaeret naestforma­nd i Den Saerlige Klageret og Pressenaev­net, ligesom hun siden i fjor har vaeret formand for ATPankenae­vnet.

Lene Pagter Kristensen, højesteret­sdommer København

 ??  ?? Efter 22 år som dommer ved Højesteret er det med udgangen af oktober slut for Lene Pagter Kristensen. Når hun fylder 70 år, falder hun for graensen for den pligtige afgangsald­er. Arkivfoto
Efter 22 år som dommer ved Højesteret er det med udgangen af oktober slut for Lene Pagter Kristensen. Når hun fylder 70 år, falder hun for graensen for den pligtige afgangsald­er. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark