Jyllands-Posten

De naeste mange skridt skal tages i Leipzig for far og søn

Yussuf Poulsen er i gang med sin syvende saeson i den samme klub, og han bliver i Tyskland, så laenge han stadig kan udvikle sig.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Vi joker lidt med, at Shehe kommer til at vokse op i Leipzig i Tyskland, hvor hans far, Yussuf Poulsen, bor og arbejder. For godt to uger siden blev Yussuf Poulsen og hans frue, Maria Duus, foraeldre til deres første barn, en søn der skal hedde Shehe, og kigger man på landsholds­spillerens karriere, fylder den tyske by og dens fodboldhol­d temmelig meget.

Yussuf Poulsen ankom til RB Leipzig i 2013 fra Lyngby. Dengang klaedte han og de øvrige spillere om i en container. Siden har klubben stormet fra 3. Bundesliga til toppen af den bedste tyske liga, og RB Leipzig er for anden gang med i Champions League.

Danskeren er i gang med sin syvende saeson i Leipzig. I de foregående seks har han vaeret fast mand, og han har akkurat som klubben taget små og store skridt, konstant udviklet sig og fremstår anno 2019 som den mest sikre mand på holdkortet på landsholde­ts offensive positioner.

Sidste saeson lavede Yussuf Poulsen 15 mål for Leipzig, årene inden nåede han blot fem og fire mål, så også på den front har han forbedret sig. Og så er det, at man taenker: Hvornår skal han videre til en endnu større klub?

»Der har vaeret muligheder for at gøre noget andet. Men det har ikke vaeret interessan­t nok. Fordi jeg har hele tiden følt, at jeg er dér, hvor jeg skal vaere, hvor jeg kan udvikle mig. Hvad skulle det naeste vaere? At jeg skulle tage til England?«

Firmino og Kane?

Yussuf Poulsen er i sidste øjeblik nået frem til landsholde­ts hotel og en pressesean­ce denne dag, og han svarer selv på spørgsmåle­t:

»Så ville der ikke vaere klubber ud over top fire, som kan tilbyde, at jeg spiller hver gang, spiller europaeisk­e hvert år, og at jeg spiller med om mesterskab­et. Så skulle jeg slå Sergio Agüero, Harry Kane, Roberto Firmino, eller hvad de nu hedder, af.«

Altså klubber som Manchester City, Tottenham, Liverpool, det er i det lag.

»Ingen af de hold kan tilbyde mig den pakke, som Leipzig har. Jeg mener, at man bliver bedst af at spille regelmaess­igt på højest mulige plan. Det er det, jeg gør i Leipzig.«

I en verden, hvor de dygtigste fodboldspi­llere hvert halve år lokkes med flottere adresse, nye omgivelser og muligheden for at købe et endnu dyrere armbåndsur, stikker Yussuf Poulsen ud.

Nej fra sportschef­en

Kun én gang siden 2013 har han i et kort øjeblik overvejet, om han skulle rejse videre.

»Det er en del år siden, da vi ikke rykkede op fra 2. Bundesliga. Jeg var lige kommet på landsholde­t, jeg var ung, og jeg troede, at nu kunne jeg komme til alle mulige klubber. Der var også et tilbud, men Leipzig ville ikke slippe mig. Sportschef­en sagde, at det ikke kom til at ske. Leipzig skulle bruge mig til at rykke op i Bundesliga­en,« fortaeller han.

Men lønsedlen, Yussuf Poulsen, der kunne jo stå et meget større beløb?

»Penge er ikke alt i fodbold. Det er jo heller ikke sådan, at jeg ikke tjener penge, fordi jeg ikke spiller i en top 10-klub i Europa. Jeg tager den vej, som er bedst for mig. Jeg kan ikke udvikle mig, hvis jeg kun spiller hver anden eller tredje gang. Uanset hvad klubben hedder og uanset pengene.«

Derfor fortsaette­r Yussuf Poulsen parløbet med sin tyske arbejdsgiv­er, de har omtrent udviklet sig synkront. Da Yussuf Poulsen dukkede op i Leipzig, spillede klubben i 3. Bundesliga, men rykkede op efter hans første saeson. Så fulgte to år i den naestbedst­e raekke, inden Leipzig i 2016 kom i Bundesliga­en.

»Både mit hold og jeg har vaeret inde i en udvikling, hvor vi har taget små skridt. Vi har ikke nået vores fulde potentiale endnu. Sådan har retningen vaeret, lige siden jeg kom til Leipzig. Og jeg bliver hele tiden udfordret til at tage de naeste trin. De, der ikke er gode nok, ryger videre, de, der er gode nok, bliver. Og når man laver en kontrakt, forpligter man sig,« siger Yussuf Poulsen, som indtil videre er bundet til RB Leipzig til 2022.

Farens tidlige død

Lige nu handler det om, ud over en foreståend­e landskamp mod Schweiz, en ny rolle som far for sønnen Shehe, der er opkaldt efter Yussuf Poulsens far, som døde i 1999. Yussuf Poulsens far blev født i Tanzania og mødte Yussufs mor, Lene Poulsen, i Danmark.

»Det er jo det, livet handler om. At give liv til andre. At opfostre et barn, der skal gå videre i ens fodspor. Om Shehe kommer til at vokse op i Leipzig? Ah, så skal jeg spille der meget laenge,« griner han.

Men alt tyder på, at sønnen også vil tage de første små skridt i Leipzig, akkurat som farmand har gjort i sin fodboldtil­vaerelse.

Det er jo det, livet handler om. At give liv til andre. Yussuf Poulsen om at vaere blevet far for et par uger siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark