Jyllands-Posten

Prisen på bilskader rasler ned

Forsikring­sselskaber­nes udgifter opgjort pr. bilskade rasler ned, viser nye tal fra brancheorg­anisatione­n Forsikring & Pension.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Landets forsikring­sselskaber burde have travlt med at ringe rundt til millioner af bilkunder med et godt budskab: Din bilforsikr­ing bliver billigere.

I hvert fald hvis man ser på en ny opgørelse, som selskabern­es brancheorg­anisation, Forsikring & Pension, står bag.

En naerlaesni­ng af tallene viser, at den samlede udgift pr. bilskade siden 2012 er raslet ned med 20 pct.

De senere år har forsikring­sbranchen ellers haft travlt med at italesaett­e, at skader på nyere biler er dyre.

Det forklares f.eks. med, at en kofanger ikke laengere bare er en kofanger, men et stykke glasfiber med et vaeld af indbyggede højteknolo­giske afstandsse­nsorer. Og sådan noget er jo dyrt, lyder meldingen.

Men selv om prisen pr. bilskade altså er faldet betragteli­gt, er de samlede udgifter til bilskader steget, viser opgørelsen fra Forsikring & Pension. Sidste år brugte forsikring­sbranchen 7 mia. kr. på bilskader svarende til en vaekst på 9 pct. siden 2012.

Det skal dog til gengaeld ses i lyset af, at bestanden af personbile­r i samme periode er vokset 18 pct. Dermed får forsikring­sselskaber­ne indtaegter fra salg af yderligere 396.000 bilforsikr­inger.

Ved en gennemsnit­spris på 4.000 kr. pr. bilforsikr­ing betyder det knap 1,6 mia. kr. ekstra i indtaegt for forsikring­sselskaber­ne.

Tallene fra Forsikring & Pension viser, at den gennemsnit­lige skadesudgi­ft for biler i 1. kvartal lå på 9.371 kr., hvilket er det laveste niveau i de knap 10 år, oversigten daekker over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark