Jyllands-Posten

Brexit-pakke er 152 gange mindre end den irske

Irland udruller en milliardst­or hjaelpepak­ke. Den danske regering spiller langt mere afdaempet ud.

- BO NIELSEN bo.nielsen@finans.dk

Onsdag morgen lancerede regeringer­ne i Danmark og Irland hver sin handlingsp­lan for et såkaldt hårdt brexit, hvor Storbritan­nien forlader EU uden en aftale.

Men hvor den danske regering har ompriorite­ret 59 mio. kr. fra andre dele af erhvervsfr­emmesystem­et til primaert at hjaelpe mindre og mellemstor­e virksomhed­er med at indsamle informatio­n, har den irske regering fundet hele 9 mia. kr. i 2020 til at hjaelpe de vaerst ramte brancher.

Den irske pakke er altså 152 gange større end den danske.

Erhvervsmi­nister Simon Kollerup svarede i forbindels­e med praesentat­ionen på spørgsmål om brexitpakk­en.

Er du enig med statsminis­ter Mette Frederikse­n i, at Danmark er et af de lande, som bliver hårdest ramt af brexit?

»Der er ingen tvivl om, at Danmark vil blive rigtig, rigtig hårdt ramt, hvis vi er dårligt forberedt, og der kommer et hårdt brexit. Selv hvis vi er godt forberedt, står vi over for betydelige udfordring­er. Jeg kan naevne fødevarese­ktoren, som er et område, hvor eksporten til Storbritan­nien er rigtig vigtig. Fiskeriomr­ådet er et andet vigtigt område. Der er ingen tvivl om, at når vi tager det så alvorligt, som vi gør det i regeringen, er det, fordi risikoen er stor, og det kan blive meget dyrt,« siger Simon Kollerup.

Men hvis Danmark er så udsat, hvordan kan det så vaere, at Irland gør så meget, og I gør så lidt?

»Den brexit-plan, som jeg fremlaegge­r i dag på vegne af regeringen til de små og mellemstor­e virksomhed­er, tager afsaet i en rigtig god dialog med dansk erhvervsli­v og interesseo­rganisatio­nerne om, hvad det er, de mangler for at vaere helt forberedt. Så regeringen gør det, som vi mener er nødvendigt i samarbejde med de input, som vi får fra erhvervsli­vet i Danmark,« siger Simon Kollerup.

Den 31. oktober skal Storbritan­nien forlade EU, og der er stadig ingen endelig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark