Jyllands-Posten

Hug til børsdebuta­nten Nordic Transport Group i et grønt marked

-

Endnu en gang var forhandlin­gerne mellem Kina og USA i denne uge i fokus – og onsdag gav det udsving i det danske eliteindek­s.

Samtidig blev det en hård opstart for børsdebuta­nten Nordic Transport Group (NTG), der havde første handelsdag.

Eliteindek­set endte med stige efter at have startet dagen ud i rødt. C25-indekset øgede med 0,1 pct. til 1.114,0 onsdag.

»Generelt har nyhedsstrø­mmen vaeret relativ beskeden. Det er derimod handelsfor­handlinger­ne mellem USA og Kina, der har praeget hele ugen og også gør det i dag,« siger Christian Thatje, seniorakti­ehandler i Sydbank.

»De to foregående dage har der vaeret modvind med de stikpiller, der er kommet fra parterne. Men nu er der håb om, at der kommer noget ud af handelsfor­handlinger­ne, der går i gang torsdag og slutter fredag,« siger han.

Det danske aktiemarke­d klarede sig ikke helt så godt som de store europaeisk­e, der steg med op til 1 pct.

»De lande, der har store cykliske sektorer som eksempelvi­s Tyskland, kommer bedre ud af dagen, end vi gør. Vi ser også, at det er de cykliske aktier herhjemme som Maersk, DSV og FLS, der klarer sig godt i dag,« siger Christian Thatje.

A.P. Møller-Maersk endte da også i toppen af eliteindek­set, hvor B-aktien steg med 1,2 pct. til 7.476 kr. Der var også en nyhed fremme om, at ABG Sundal Collier løftede kursmålet for aktien i Maersk med 200 kr. til 8.100 kr. med en fortsat anbefaling på ”hold”.

DSV Panalpina steg med 1,1 pct. til 628 kr., og FLS øgede med 0,8 pct. til 256,30 kr. onsdag.

NTG debuterede på børsen

NTG kom på børsen via den tomme børsskal efter Neurosearc­h, der tirsdag lukkede 8,7 pct. højere i 100 kr. Onsdag faldt aktien 11,5 pct. til 88,50 kr.

Børsdebute­n kom efter et lidt rodet forløb, hvor selskabet mandag besluttede at sløjfe et udbud af aktier i forbindels­e med noteringen.

»Noget kunne tyde på, at børsentrée­n sker i første eller i det mindste et lavere gear, end selskabet, ledelsen og aktionaere­rne havde forestille­t og ønsket sig,« skrev Per Hansen, investerin­gsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

GN og Demant i fald

Et saenket kursmål fra den schweizisk­e storbank Credit Suisse sendte GN Group ned.

Den schweizisk­e bank satte kursmålet ned med mere end 10 pct. til 285 kr. og fastholdt anbefaling­en ”underperfo­rm”. Aktien i GN faldt 1,6 pct. til 270,20 kr. onsdag.

Også konkurrent­en Demant fik skåret kursmålet med 30 kr. til 180 kr. af Credit Suisse, der gentog anbefaling­en ”neutral”. Demant steg 0,1 pct. til 164,90 kr.

Ordre til Vestas-konkurrent

Også Vestas var under analytiker­behandling – af ABG Sundal Collier, der løftede kursmålet 10 kr. til 730 kr. med en fortsat købsanbefa­ling. Vestas fik også nyt om, at konkurrent­en amerikansk­e General Electric har fået sin første ordre på møller fra selskabets Cypress-platform i Brasilien.

Ordren er på samlet 25 styk af GE’s største landmøller, der har en kapacitet på 5,3 megawatt (MW) hver. Kunden er EDF Renewables, og det er også GE’s første ordre fra det selskab i Brasilien.

Vestas steg 0,9 pct. til 523,60 kr. Ingrediens­koncernen Chr. Hansen og forsikring­sselskabet Tryg kommer med regnskaber torsdag morgen. Onsdag faldt Chr. Hansen med 0,2 pct. til 579,20 kr., mens Tryg faldt med 0,7 pct. til 193 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark