Jyllands-Posten

Politiet efterforsk­er og patruljere­r intensivt efter bilbrande i Aarhus

-

Natten til onsdag var praeget af flere bilbrande i Aarhus-området.

Kl. 23.15 kom der en anmeldelse om, at der var ild i en bil på en p-plads på Ludvig Feilbergs Vej i Åbyhøj. To biler fik store brandskade­r, oplyser Østjylland­s Politi.

De foreløbige undersøgel­ser tyder på, at branden har bredt sig fra én bil til den bil, der stod ved siden af.

Kl. 2.27 var der fire biler i brand på Fjaeldevae­nget i det vestlige Aarhus. Alle fire biler nåede at få store skader. Også her er det politiets vurdering, at ilden formentlig­t har bredt sig fra én bil til de omkringstå­ende. Samme

1

sted på Fjaeldevae­nget blev en bil også forsøgt antaendt omkring kl. 23.05. Her døde ilden dog ud, inden den nåede at forårsage større skader, lyder det fra politiet.

Østjylland­s Politi er i gang med en samlet efterforsk­ning af både tirsdagens bilbrande og den seneste tids lignende brande i Aarhus.

»Vi ser med meget stor alvor på de påsatte bilbrande, og derfor er vi også i fuld gang med en større koordinere­t efterforsk­ning af de seneste ugers brande. Vi har forskellig­e hypoteser og spor, som vi forfølger, men som vi af hensyn til efterforsk­ningen ikke kan dele med offentligh­eden lige nu. Men jeg kan garantere, at vi gør alt, hvad vi kan for at saette en stopper for det og få fat i gerningsma­endene,« udtaler politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard i en pressemedd­elelse.

Politiets forebyggel­sesmedarbe­jdere har også øget indsatsen i områderne i forbindels­e med brandene.

»Vi har øget patruljeri­ngen i de berørte områder, og vores medarbejde­re i naermiljøe­rne er løbende i taet dialog med beboere, klubber og vaerestede­r,« siger Michael Kjeldgaard.

Har man oplysninge­r om brandene, kan man kontakte Østjylland­s Politi på telefon 114.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark