Jyllands-Posten

Psykolog udnyttede sårbar klient til sex

I sms'er kaldte en psykolog blandt andet en klient for sin husslave. Det har nu kostet ham en faengselsd­om og sit job.

-

Gennem flere måneder udnyttede en nu 58-årig psykolog sin position til at have et seksuelt forhold til en kvindelig patient. I en raekke sms’er kaldte psykologen kvinden for sin ”husslave” og ”ejendom”. Samtidig instruered­e han hende i at indfinde sig på hans adresse om aftenen og natten og tilfredsst­ille ham seksuelt.

Onsdag idømte Vestre Landsret ham tre måneders ubetinget faengsel, ligesom han blev frakendt retten til at virke som psykolog i fem år.

Dermed skaerpede landsrette­n den dom, som Retten i Aarhus nåede frem til i februar.

Her lød dommen også på tre måneders faengsel, men to af dem blev gjort betinget. Desuden afgjorde byretten, at han skulle frakendes retten til at virke som psykolog i tre år.

Psykologen er dømt for at have overtrådt straffelov­ens paragraf 220. Den handler om at udnytte et afhaengigh­edsforhold til at opnå et seksuelt forhold.

Det var den kvindelige patients forklaring, som overbevist­e retten om den privatprak­tiserende psykologs skyld.

I byretten fortalte kvinden, at konsultati­onerne gradvist udviklede sig fra et knus til samleje og oralsex – hver gang på psykologen­s initiativ.

På davaerende tidspunkt var kvinden i behandling for selvskaden­de adfaerd og selvmordst­anker.

»Jeg havde aldrig gjort det her, hvis jeg ikke var så pisse bange for at miste ham. Han vidste, hvor pokkers afhaengig jeg var af ham. Han vidste, at jeg ville gøre alt for at blive holdt af,« forklarede kvinden i byretten i december.

Den 58-årige mand har under sagen naegtet at have haft sex med kvinden.

Han har forklaret, at smsbeskede­rne var en del af et rollespil, der skulle laere kvinden at sige fra over for bestemte typer. Men både byog landsret har altså vurderet, at hans forklaring er utrovaerdi­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark