Jyllands-Posten

Afgået S-medlem undrer sig over kovending: Fra ros og opbakning til manglende støtte

Den nye løsgaenger i Aarhus Byråd, Dorthe Borgkvist, har forladt et parti, som hun føler har forladt hende. Og hun ved ikke hvorfor. Gruppelede­r i S er ked af den tidligere partifaell­es opfattelse.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Det er en undrende Dorthe Borgkvist, der tager telefonen, dagen efter hun har valgt at traede ud af den socialdemo­kratiske byrådsgrup­pe, fordi partiet ville fratage hende posten som medlem af børne- og ungeudvalg­et.

Undrende over, at Socialdemo­kratiet ikke ser hende som et staerkt kort på hånden, fordi hun efter eget udsagn har dedikeret naesten hele sit politiske virke til børneog ungepoliti­k og har ført den naesten en til en med moderparti­et.

Og undrende, fordi hun af den forrige gruppeform­and for Socialdemo­kratiet og nuvaerende folketings­medlem Camilla Fabricius (S) fik stor ros og opbakning til sit arbejde i udvalget.

Det sluttede ifølge Dorthe Borgkvist, da partiet valgte fik ny ledelse med Lone Hindø som gruppeform­and.

»Jeg har forsøgt at finde ud af, hvorfor partiet pludseligt tager den kovending. Jeg har forsøgt at finde ud af, hvorfor man går fra at få mega meget ros fra S-ledelsen for sit arbejde til at ryge ud af udvalget. Men jeg får ingen forklaring­er, og så er det svaert at vide, hvad jeg kunne gøre bedre,« siger Dorthe Borgkvist.

Et staerkere hold

I en video på Facebook forklarer byrådets nye løsgaenger, at det er med stor sorg i hjertet, at hun siger farvel til Socialdemo­kratiet, men at børne- og ungepoliti­kken har vaeret baggrunden for at gå ind i kommunalpo­litik.

»Jeg ville gerne have arbejdet inden for Socialdemo­kratiet, men som omstaendig­hederne er, kan jeg ikke se mig i øjnene i partiet og er nødt til at traekke mig,« udtaler hun.

Ifølge gruppeform­and Lone Hindø er det en enig byrådsgrup­pe, som nu er gået fra 13 til 12 medlemmer, der har besluttet at omkonstitu­ere sig.

»Vi er to år fra kommuneval­get. Vi har vedtaget et budget, og der er ro på nu. Derfor ser vi på, hvilke kraefter vi har for at samle det hele og saette et staerkere hold. Vi har omkonstitu­eret os før. Vi gjorde det ved juletid og gør det måske igen. Vi ser på, hvordan vi får mest S-politik ud af gruppen,« siger hun.

Dorthe Borgkvist bliver løsgaenger og kan på den måde forblive i børne- og ungeudvalg­et. Dermed mister Socialdemo­kratiet en post i udvalget.

Hvorfor har det vaeret vigtigere for Socialdemo­kratiet at fjerne Dorthe Borgkvist fra børne- og ungeudvalg­et end at have et socialdemo­kratisk udvalgsmed­lem? »Sådan taenker vi ikke. En enig gruppe synes, at det var fornuftigt at tilbyde Dorthe et andet udvalg. Vi ønskede en anderledes besaetning og de rigtige kraefter på posterne. På den baggrund valgte hun at blive løsgaenger. Det er vi kede af, men vi respektere­r hendes beslutning og håber på et godt samarbejde,« siger Lone Hindø, der forklarer, at partiet ikke havde en afløser klar til børne- og ungeudvalg­et.

Dorthe Borgkvist er overrasket over forløbet. Hun har fået opbakning og ros for sit udvalgsarb­ejde i udvalget fra Socialdemo­kratiets tidligere gruppelede­r Camilla Fabricius, men står pludselig over for at miste sin udvalgspla­ds. Hvorfor det pludselige skifte?

»Jeg er ked af, at Dorthe opfatter det på den måde.«

Skal jeg forstå det sådan, at det ikke har vaeret intentione­n? »Svaret på det, du spørger om, er, at jeg er ked af at høre, Dorthe opfatter det på den måde.«

Men siger du dermed, at sådan skal det ikke opfattes?

»Mit svar er det, jeg har sagt.«

Så spørger jeg på en anden måde. Har Dorthe Borgkvist misforståe­t, at den nye ledelse ikke har så stor opbakning til hendes arbejde som den gamle?

»Vi taenker ikke i ledelse. Det er en enig socialdemo­kratisk gruppe, der har ønsket en omkonstitu­ering. Det er 12 medlemmer.«

JP Aarhus har vaeret i kontakt for lokale foreninger på skole- og daginstitu­tionsområd­et.

De ønsker ikke at udtale sig om Dorthe Borgkvists udmelding af Socialdemo­kratiet, men understreg­er, at de samarbejde­r med alle, der arbejder for at fremme interesser på børne- og ungeområde­t.

 ?? FOTO: AARHUS KOMMUNE ?? Efter Dorthe Borgkvists udmelding har Socialdemo­kratiet 12 medlemmer i Aarhus Byråd. Rød blok har fortsat et stort flertal i byrådet.
FOTO: AARHUS KOMMUNE Efter Dorthe Borgkvists udmelding har Socialdemo­kratiet 12 medlemmer i Aarhus Byråd. Rød blok har fortsat et stort flertal i byrådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark